Home » 2022 Fietsen » Heusden [BE 02]

Heusden [BE 02]

Dag 2 Fietsen in België.  Schoonhoven, Oisterwijk, 70 km.

Bij Schoonhoven gaan we met een groot pontveer de Nieuwe Merwede over. In Sleewijk is het tijd voor een koffie bij een restaurant met de naam ‘Tikje Anders’. Hier werken mensen met een handicap. Daarna steken we de Bergse Maas over.

Heusden ligt niet direct op onze route. Toch gaan we het stadje bezoeken. In 1968 werd begonnen met het in oude stijl terugbrengen van de vestingstad. De haven was ooit gedempt. Hij werd toen opnieuw open gegraven. De middagthee drinken we op de Vismarkt van Heusden. De stad heeft een mooi en gezellig centrum.

We komen langs en door de Loonse en Drunense duinen. De Efteling is hier niet ver vandaan. Die bezoeken we niet. Oisterwijk heeft in het centrum veel horeca. Het is een soort Bloemendaal of Wassenaar.

We overnachten in een Vrienden op de Fiets-huis niet ver van het centrum. In de tuin kunnen we die avond met de gastheer babbelen. Het wordt niet snel koud.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: