Home » 2022 Fietsen » Dagje Arnhem

Dagje Arnhem

Vrijdag 3 juni 2022.

Per trein komen we aan in Arnhem. Het is best nog een heel stuk lopen voordat we het een paar jaar geleden nieuwe station uit zijn. Aan de andere kant van het centrum staat de Eusebiuskerk, waarin  ook de VVV is gevestigd. Op internet zagen we dat hier een kleine city map, met wandeling van 4 km,  te koop is. Die gaan we halen.

De mevrouw van de VVV vertelt ons het een en ander. Het is hier nu toch niet druk. De kerkzaal kan je nu niet bezoeken behalve als je een kaartje hebt gekocht voor de ‘State of Fashion’, dat juist vandaag officieel is of wordt geopend. Wel kan je met de panoramalift naar de glazen balkons op 73 hoogte. Het ticket hiervoor is nogal prijzig. Daarbij komt dat het niet als prettig zal worden ervaren door iemand met hoogtevrees.

Als alternatief om met de lift in de kerktoren omhoog te gaan vertelt de VVV-dame dat bij Rozet je een mooi uitzicht op de stad. Dat is gratis. Het werd in december 2013 geopend door prinses Beatrix. Het is een cultureel centrum voor taal, kunst en erfgoed. Het gebouw waarin onder meer een museum en de bibliotheek is ondergebracht staat aan de rand van het centrum. Wij gaan met de lift naar de vijfde etage. Het uitzicht is hier fraai. Je hebt onder meer een goed zicht op de Eusebiuskerk. Ook valt het op dat de Walburgiskerk een stuk minder hoog is dan de bekendste kerk van Arnhem.

Arnhem is in de oorlog zwaar getroffen. Toch zijn hier ook de 7-straatjes. Daar zijn hier en daar leuke pandjes te zien. Ook valt op dat er in Arnhem veel terrassen zijn. Dat oogt erg gezellig. Na wat gekuier besluiten we om nog even naar Utrecht te gaan om een terrasje te pikken aan de Oude gracht.

Park Sonsbroek in Arnhem wilden we eigenlijk ook bezoeken. Dit stellen we uit voor een andere keer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: