Home » 2022 Fietsen » De molens van Kinderdijk [BE 13]

De molens van Kinderdijk [BE 13]

Dag 13. Fietsen in België. Zaterdag 21 mei 2022. Van Breda naar Lisse, 120 km.

Terugrijdend van Prinsenbeek naar het centrum van Breda zien we meer van de omgeving dan gisterenmiddag. Het is nu droog. Een ondernemer heeft een vliegtuig op het dak gezet, gespoten in de kleuren van zijn zaak. We komen langs het voetbalstadion van NAC.

Breda

In Breda gaan we niet naar de PANOS, want die gaat hier pas om half tien open. Een andere bakker is wel open voor een stokbroodje gezond met koffie. Door het nogal saaie west Brabant fietsen we naar en over de Moerdijkbrug. In een dorpje vóór de lange brug was vroeger een café. Met onze zwager Kees ging ik hier aan de koffie toen hij en ik op de fiets onderweg waren naar Brussel. Op de Moerdijkbrug ervaren we de herrie van het drukke verkeer van (vracht-)auto’s die over de brug rijden. 

In Dordrecht is het gezellig druk. Er is dit weekend een festiviteit. Onder de naam ‘Dordt in Stoom’ worden er allerlei stoomboten, stoommachines, enz. getoond aan de bezoekers van de binnenstad. We kunnen een stuk niet fietsen en zijn zo vrij om met de fiets aan de hand langs de opstellingen te gaan.

Een stuk verder komen we langs de molens van Kinderdijk. Er zijn vandaag redelijk wat buitenlandse toeristen op de been om de molens te bewonderen. We doen rustig aan om ze niet voor hun sokken te rijden.

Bij het ouderwetse café ‘Oud Verlaat’ komen we bij de Rotte en de Rottemeren. Verder. Kruisweg is een dorpje in de buurt van Moerkapelle. Hier rijden we aan de hand van de GPS-track op een straat met de aanduidingen Privéweg en Doodlopend. Een man die zijn hond uitlaat adviseert ons hier terug te gaan en om te rijden, omdat we anders te maken krijgen met een gevaarlijke bijna onmogelijke oversteek van een drukke autoweg.

Tussen Benthuizen en Zuidbuurt fietsen we over (smalle) kerkpaden. In Leiden aangekomen besluiten we via Warmond naar Lisse te fietsen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: