Home » 2022 Fietsen » Zeesluis

Zeesluis

Vrijdag 24 juni 2022

Vandaag is de Zeesluis IJmuiden ons doel.  

Aan het eind van de weg naar de Langevelderslag staan er plassen op het fietspad door de duinen naar Zandvoort. Het heeft flink geregend afgelopen nacht na een paar erg warme dagen.

Als het fietspad overgaat in de bebouwde kom van Zandvoort mag je met de fiets nu ook linksaf. Deze straat is omgebouwd tot een fietspad waar auto’s te gast zijn. Bij het casino is te zien dat de werkzaamheden nog niet klaar zijn. Wordt de fietsstraat nog doorgetrokken?

Zandvoort

Er is veel strandhoreca tussen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. Er zijn vandaag met het weekend voor de deur veel eten- en- drinken- leveranciers te zien. Bij de Zeeweg volgen we het fietspad naar Parnassia. We kiezen voor de route naar Kattendel. Daar aangekomen keren we om. Er ligt teveel zand op het fietspad. We nemen  een ander fietspad.

Tussen Zandvoort en IJmuiden

Door de duinen gaan we naar IJmuiden. Vandaag gaan we dwars door de bebouwde kom naar het Noordzeekanaal.

De keuze om via de sluizen naar de overkant van het kanaal te gaan is niet ingegeven door de snelheid van de route. Wel leuk om weer eens over de sluizen te fietsen.

Sluizencomplex IJmuiden

Aangekomen bij het pont naar Velsen Zuid, is die net vertrokken. We besluiten door te fietsen naar Pont Buitenhuizen. Vandaar gaan we naar Haarlemmerliede en over de Haarlemmermeerse Spieringweg en het Langepad naar Lisserbroek.

Fietsen met broer Bert, 80 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: