Home » 2022 Fietsen » Wat is vroeg?

Wat is vroeg?

Amsterdam, maandag 27 juni 2022.

We spraken af om vandaag vroeg te gaan fietsen. De dagen nu beginnen immers al op een vroeg uur. Het werd 8 uur. Met zus Margo en zwager Leo doen we een rondje Amsterdam.

Over de Kaagbrug richting Weteringbrug. Daar verder over de Ringdijk van Haarlemmermeer naar Schiphol Oost en het Amsterdamse Bos. Tegen tienen zijn we bij de geitenboerderij. Het personeel zit al aan de koffie, de gasten moeten nog vijf minuten wachten.

Bij de Bosbaan wordt een promotiefilm gemaakt met jonge roeiers. De vereniging zoekt nieuwe aanwas. We rijden de stad in en fietsen een stuk langs de museumspoorbaan.

We passeren het Olympisch Stadion en komen daarna in deftig Amsterdam Zuid. Natuurlijk gaan we ook door het Vondelpark en komen daarna in de Grachtengordel. Hier en daar worden we opgehouden door een busje van een bezorger of een verhuiswagen.

Onder Station Amsterdam Centraal door, staan we even later onder het busstation en zien we Amsterdammers en een enkele toerist, met fietsen en scooters het pont over het IJ af- en oprijden. Vandaag gaan we niet naar Noord, maar rijden in de richting van Nieuw-West. Hier fietsen we langs de Sloterplas en houden de richting Badhoevedorp aan. Via Lijnden, Hoofddorp en Nieuw Vennep gaan we dwars door de Haarlemmermeer. Zo nu en dan valt er een drupje regen. Als ik mijn fiets thuis binnen heb gezet begint het te regenen. Eerst een beetje en al snel behoorlijk. Er is zelfs donder en bliksem bij.

Fietsen Rondje Amsterdam, 75 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: