Home » 2022 Fietsen » Gent en Brugge

Gent en Brugge

Donderdag 7 juli 2022. Na ons ontbijt bij B&B ‘Koeketiene’ in Gent bezoeken we vanmorgen het Citadelpark. Dit park ligt bijna tegen de Koningin Astridlaan aan, waar ons slaapadres zich bevindt. Het is een mooi ontworpen en goed onderhouden groene long, met onder meer een rosarium. Het werd in 1875 aangelegd op de plek waar eerder de Hollandse citadel stond.

De citadel moest plaats maken voor de wereldtentoonstelling van 1913. Vandaag is het er niet druk. In een studentenwijk zonder studenten gaan we voor een koffietje. De mevrouw van het zaakje aan de Kunstlaan gaat morgen op vakantie. Dan is koffiezaak ‘Estelle’ drie weken dicht.

Met de trein gaan we van Gent naar Brugge, ruim 50 kilometer verderop. Het weer is minder dan gisteren. Het regent als we in Brugge uit de trein stappen. Ons hotel ligt dicht bij het station. De kamer is al gekuist, daarom mogen we onze rolkoffertjes al vast installeren op de hotelkamer op de 5e etage. Te voet gaan we naar het centrum. We lopen via het Albertpark. Dat is de groenste toegang tot het stadsmidden. We komen langs een modern steenrood gebouw, het Concertgebouw. Het is gebouwd in het kader van ‘Brugge 2002 Culturele hoofdstad van Europa’. Bij ’t Zand, een enorm stadsplein met ondergrondse parkeergarage, ben je in de binnenstad. We wandelen langs en bekijken bezienswaardigheden en maken gebruik van meerdere terrassen. Voordat het Begijnhof Om 18 uur wordt afgesloten bezoeken we dit. Er wonen nonnen en alleenstaande vrouwen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: