Home » 2022 Fietsen » Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Maandag 19 juli 2022.

Het is 6.15 uur als ik op de Lissese Middenweg rijd. De zon is nog niet zo lang op en werpt lange schaduwen op het wegdek en de berm.

Tussen Warmond en Leiden vaart er normaal ’s zomers een pont naar de overkant van de Mare. Maar niet om 7.00 uur. Ik maak hier een ommetje over de brug bij de onderwijsinstelling LOI in Leiderdorp. Meanderend fiets ik over fietspaden in de Boterhuispolder.

Verderop is er een enorm hoge geluidswal langs de A4. Ik rijd aan de stille kant en kom o.a. langs de Doeshaven, een recreatievaarthaven.  Dan zijn er weer veel grasvelden met een fietspad kort langs of wat verder af van de pseudosnelweg N11.

Deze kant op is er, op afstand van elkaar, een vogelkijkhut, een Jeu de Boer en een boerderijwinkel. Bij die laatste kan je normaal ook een bakkie koffie scoren. Daar hangt nu een bordje met de mededeling dat ze op vakantie zijn.

Ik passeer het glazen stadhuis van Alphen aan den Rijn. Mijn route gaat daarna een stuk langs de Zegerplas. Het is nu waarschijnlijk hondenuitlaattijd. Er zijn er nogal veel met hun baasjes. Daarna kom ik door groene woonwijken in Alphen Noord. Het fietspad gaat diverse keren door tunneltjes in de vorm van bogen met golfplatenreliëf.

In Woubrugge gaat een smal pad langs de Woudwetering. Bij het pont op de punt van de Braassemermeeer zet de pontbaas mij voor € 1,50 over naar Roelofarendsveen.

Via de Kaagweg en de Lisserweg kom ik weer in mijn dorp. Het is even over 11.00 uur. Straks wordt het echt warm/heet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: