Home » 2022 Fietsen » Dorpjes in de Achterhoek

Dorpjes in de Achterhoek

Woensdag 17 augustus 2022

De laatste dag van onze korte fietsvakantie in de Achterhoek gaat door en langs dorpjes rond Winterswijk. Henxel, Kotten, Woold, Haart, Corle en Meddo.

In Woold komen we bij een gebouw dat eruit ziet als een dorpshuis. Het is echter een basisschool. De juffen zijn binnen in bespreking voor het nieuwe schooljaar na de zomervakantie. Wij maken hier bij de ingang een praatje met twee heren van de school. De conciërge en de directeur, denken wij. Een kopje koffie zit er voor ons niet in.

We komen langs bloemenplukkers voor de bloemencorso van komend weekend. Hier maken we een praatje met de chef plukker. Verderop komen we langs een boerderij waar goede koffie wordt geschonken voor € 1 per kopje, inclusief een bastogne.

Vandaag krijgen we met regen te maken. Frits heeft een grote paarse regencape die hij nog niet eerder aan had. Joke, Corry en ik doen een regenjas aan.

Na een late lunch in Winterswijk worden de fietsen weer op de dragers getild en gaan we huiswaarts. Het wegrestaurant bij Stroe is om 17.30 uur al dicht. We strekken wel even de benen.

Winterswijk, drie dagen fietsen in de Achterhoek, dag 3.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: