Home » 2022 Fietsen » Hoogvliet [1]

Hoogvliet [1]

Zaterdag 27 augustus 2022

Samen met zus Margo ga ik tien dagen fietsen in Nederland en België. Van huis uit gaan we de kant van Leiden op. Bij La Plage Zoeterwoude hebben we een stop voor een kop koffie. Die valt wat tegen, het is een slap bakkie.

Molen Schiedam

Er is opendag bij de Babbermolen in Schiedam. We gaan even kijken. Een vrijwilliger van de molenstichting geeft ons een rondleiding in de molen. Best interessant.

Nooit geweten dat de Beneluxtunnel ook een fietsbuis heeft. Met een lift gaan de fietsen en wij naar beneden. Op een ondergronds fietspad rijden we naar de volgende lift waarmee we aan de zuidkant van de Nieuwe Maas te komen. Hier ligt Pernis met de vele olieopslagtanks. We doen boodschappen in Winkelcentrum Hoogvliet. Er zijn twee grote supermarkten, AH en Dirk. Hoogvliet heeft hier geen supermarkt.

Rotterdam Zuidwest

Als het niet ver meer is naar Hellevoetsluis rijden we op het traject van een oude trambaan. Later horen we dat deze lijn ook wel het Moordenaartje werd geroemd. Er zijn veel kruisingen met plattelands- en stadswegen. We overnachten bij een gezellig Vrienden op de Fietsadres. Aan het begin van de avond maken we een wandeling naar en door de vesting van Hellevoetsluis.

Hellevoestluis

Fietsen in NL, BE en NL, dag 1,  van Lisse naar Hellevoetsluis, 78 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: