Home » 2022 Fietsen » Rivierenhof [5]

Rivierenhof [5]

Woensdag 31 augustus 2022

Antwerpen
Antwerpen

De stad Antwerpen uit is nog even een dingetje. Er wordt gewerkt aan het Ringfietspad en kan daarom niet gebruikt worden. Een omleiding staat niet aangegeven. Meerdere kilometers rijden we door drukke stadswijken voordat we weer op een fietspad op de route komen. Hier is een koffiezaak bij een midgetgolfbaan.

In Deurne, onderdeel van de gemeente Antwerpen, ligt Rivierenhof, een 132 ha groot provinciaal park. Het kasteel is tegenwoordig een hotel en in het park worden concerten en festivals gegeven. Tuinmannen zijn bezig om het gazon piekfijn in orde te maken. Ik maak een praatje met één van hen. Het landgoed was ooit eigendom van de jezuïeten, weet hij mij te vertellen.

Zoersel (BE)

Als ik bij restaurant Molenstee in Kasterlee afreken met mijn bankpas ziet de eigenaar mijn naam op de bankpas. Hij zegt dat er een gebied hier is dat Walraven heet. [Zie voetnoot]

Vandaag rijden we veel door bossen en langs akkers en weilanden in de provincie Antwerpen.

Rouw een voorstad van Mol ligt in een fraaie gebied met plassen en bossen. Er zijn hier in de buurt verschillende vakantieparken van de bekende merken. Een Nederlands seniorenstel woont in Rouw en heeft een mooie villa met zwembad in de tuin. Dit is vanavond ons VodF-adres. Zus Margo maakt gebruik van het aanbod om het zwembad in te gaan. Ze had voor alle zekerheid een badpak in een van haar fietstassen.

Fietsen in NL, BE en NL, dag 5,  van Antwerpen naar Mol, 95 km. Tot en met vandaag 425 km

Voetnoot: Op Wikipedia vind ik later dat er in Tielen, gemeente Kasterlee, een stuk land is dat Walraevens heet. De naam zou afgeleid zijn van rafter of rafser dat grensgebied betekent. Het betreft hier het enige stuk grond van het dorp dat aan de andere oever van de Aa ligt en dat als het ware een overgangsgebied of grensgebied is tussen Tielen, Lille en Poederlee.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: