Home » 2022 Fietsen » Molen bij Veldhoven (9)

Molen bij Veldhoven (9)

Archief

Kalender van berichten

september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.103 hits

Zondag 4 september 2022

Wijk en Aalburg
Wijk en Aalburg

Op advies van Mientje, onze gastvrouw in Schaft, fietsen we via de Malpie, een fraai heidegebied, naar Valkenswaard. We rijden later door de nieuwbouw van Veldhoven. Er is hier voorbij een molen met een bakkerswinkel, de Oerse Molenbakker, en een koffieterras. Tussen Veldhoven en Oirschot, in Spoordonk, wordt een caféterras ‘verbouwd’ voor een BBQ en goed zicht op een grootscherm, waarop Max Verstappen straks zijn rondjes gaat rijden in de duinen van Zandvoort.

Oost-, West- en Middelbeers

Rond de Loonse en Drunese Duinen is het druk met fietsers en wandelaars. Verder rijden we door het rustige rivierengebied. Ergens is een weg afgesloten, staat aangegeven. We wagen de gok en kunnen toch gewoon doorrijden.

We hadden vooraf het idee om in Gorinchem te overnachten. Daar vonden we geen VodF-adres maar wel in Spijk op zo’n vijf kilometer afstand van de stad van de martelaren. Conny is de vriendelijke gastvrouw hier. Zij geeft workshops naaien en heeft een egelnest in haar tuin. Er zijn geen restaurants in dit dorpje in de gemeente West-Betuwe in de provincie Gelderland. Wel is er een dorpshuis voor een eenvoudige hap. Als de schemering invalt maken we een kleine wandeling rond de kerk langs de Linge.

Fietsen in NL, BE en NL, dag 9,  van Valkenswaard naar Spijk, 96 km. Tot en met vandaag 757 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: