Home » 2022 Fietsen » Vallend ijs [8]

Vallend ijs [8]

Archief

Kalender van berichten

september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.104 hits

Zaterdag 3 september 2022. Vanuit ons hotel gaan we eerst weer naar het stadscentrum van Maastricht. We komen op de Grote Markt. Op een deel van dit plein staan marktkramen uitgestald. Een paar kilometers later zijn we niet meer in de hoofdstad van Nederlands Limburg maar fietsen in België. Bij Maasmechelen – we waren hier gisteren ook – gaan we de rode fietsbrug over om boodschappen te doen en om een koffietje te scoren. We komen uit bij het terras van De Witte, een voormalig klooster. Om daarna weer op de route te komen moeten nog een keer de rode fietsbrug over.

We zien een bordje dat waarschuwt voor vallend ijs uit de bomen. Dat doet vreemd aan nu dat het snikheet is. Bij Tongerlo worden we omgeleid omdat er een fietscircuit is uitgezet voor zondag. Het is maar een bescheiden omweg.

We maken een praatje met een man die met een steekkarretje rijdt, waarop kisten met uien en fruit. Hij zegt dat je in België, als je met pensioen bent, moet bijwerken, omdat je anders te weinig geld hebt om rond te komen. Ook vertelt hij dat hij vroeger veel gesmokkeld heeft.

Ons Vrienden-op-de-Fiets-adres staat in Schaft, een buurtschap in de gemeente Valkenswaard. Onze vriendelijke gastvrouw, Mientje, woont in een boerderij in dit dorpje. We zijn niet de enige gasten op dit adres. Er is ook een stel uit Boxmeer. Ze hebben morgen een vriendenfeest hier in de buurt en zijn op de fiets naar Schaft gekomen. Op het erf loopt een poes. Ik vraag Mientje of dat haar poes is. Ze zegt dat dat niet het geval is. De poes eet alleen bij haar. Van wie de poes echt is weet ze niet. Hij loopt hier al jaren rond. De poes wil niet geaaid worden maar mag graag tegen je onderbenen aanschurken.  Altijd goed een poes op je erf. Dat houdt de muizen op afstand.                

Fietsen in NL, BE en NL, dag 8,  van Maastricht via België naar Valkenswaard, 70 km. Tot en met vandaag 661 km


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: