Home » 2022 Fietsen » Dag 4 Bollenstreek Vierdaagse

Dag 4 Bollenstreek Vierdaagse

Zondag 16 oktober 2022.

Om kwart voor acht ga ik met de auto van huis naar het Wantveld, een groot parkeerterrein in Noordwijk aan Zee. Het regent een beetje maar dat is straks over geeft Buienradar aan.  Als ik op deze zondag om 8.15 uur start aan de boulevard, is het droog en dat zal het ook de hele dag blijven.

Eerst gaan we door de duinen over asfalt- en schelpenpaden naar de strandopgang Langevelderslag. Dat stuk loop ik op met een vrouw uit Bleiswijk. Zij logeert een paar dagen bij jachthaven Van de Meer aan het eind van de Derde Poellaan in Lisse.

Langevelderslag

Comomeer Noordwijkerhout
Noordwijkerhout

Na acht kilometer bij Nederzandt, het horecacomplex aan de Langevelderslag, is een ideaal punt om uitgebreid koffie te drinken. Van hier uit gaat de route naar het Comomeer, ook wel Oosterduinsemeer genoemd. Bij restaurant Mama is een rustpunt ingericht. Ik raak aan de praat met een Fries stel dat met hun camper naar de Bollenstreek is gekomen om te wandelen.

Rond het witte kerkje van Noordwijkerhout is de rode loper uitgelegd. Er wordt gehost en gezongen. De ‘Koetillers’ blazen hun bekende deuntjes. Noordwijkerhouters kunnen feestvieren.

We lopen door het landgoed/bosgebied van Klein Leeuwenhorst met het ons bekende kinderklimbos. Er zijn vandaag meer rustpunten dan de vorige dagen. Ook aan de Westeinde bij het landgoed worden appeltjes en snoeptomaten uitgedeeld. Er staat een grote bus van Zorg en Zekerheid. Als je het laatste stukje niet meer ziet zitten brengt de bus je naar de finish. Daar hoef ik gelukkig geen gebruik van te maken.

In Noordwijk kwamen we gisteren langs VV SJC. Vandaag komen we langs de andere voetbalclub van Noordwijk, VV Noordwijk. We komen langs de fraaie De Witte School waar de kleindochter van Martien Meiland op school zit.

Noordwijk aan Zee

Na de finish krijgen alle deelnemers een medaille plus certificaat. Zus Margo komt ook nog even kijken. Ze was toch onderweg in de buurt. In het Gat van Palace staan houten tafels en stoelen opgesteld voor de deelnemers die nog willen nagenieten met drank en hamburgers.

Wandelen dag 4 Bollenstreek Vierdaagse 2022, vier keer 20 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: