Home » 2022 Fietsen » Dag 3 Bollenstreek Vierdaagse

Dag 3 Bollenstreek Vierdaagse

Zaterdag 15 oktober 2022

Vandaag is de start in Noordwijk aan Zee. Vrijwilligers van de organisatie leggen uit dat er nu hoogwater is en het zand op het strand daarom mul is. Daarom is er ook een alternatieve route uitgezet over het schelpenwandelpad lang het fietspad naar Katwijk. Ik ga voor deze optie. Het traject over de schelpen gaat behoorlijk op en neer. Klimmen en dalen.

Katwijk

Als ik het centrum van Katwijk aan Zee binnenkom ga ik koffie drinken bij Bakker Van Maanen. Ik ben weliswaar niet de enige, maar vind nog een zitplaats achterin de zaak. Verder gaat de route door het stadshart van Katwijk. Bij Jeugdhuis Het Anker is een rustplek. Een dorpsgenote van mij deelt hier Elstar-appeltjes uit. Ze snijdt ze doormidden en wil ze op verzoek zelfs schillen. Ook worden hier komkommers uitgedeeld in plakjes en snoeptomaten. Over een rustige weg langs de N206, de Hoogeveenseweg, gaan we van Katwijk Noord naar Noordwijk Binnen. Onderweg staat een bestelauto op her fietspad met een vlag van Total Energies over de auto gedrapeerd. Er worden flesjes Spa Blauw aangegeven, waarschijnlijk gesponsord door de eigenaar van de benzinepomp een stukje verderop. Voor de afwisseling gaat het op dag 3 ook nog een beetje regenen. Ik trek mijn regenjas aan maar laat m’n regenbroek in de rugtas zitten. We komen langs het onlangs totaal opgeknapte VV SJC-complex. 

Gemeentehuis Noordwijk

In het gemeentehuis van Noordwijk is een rustpunt of chill-punt ingericht. De gemeente is gastvrij voor de lopers. Hier zit of staat een groot aantal wandelaars met natte kleren aan of over de rugleuning van een stoel gehangen. Het zal nog een klus zijn om vanavond of morgenochtend de hele boel weer netjes te hebben.

Noordwijk boulevard

Op de boulevard van Noordwijk aan Zee is de finish op dezelfde plek als vanmorgen de start was. Alle wandelaars krijgen een energiereep aangereikt.

Wandelen dag 3 Bollenstreek Vierdaagse 2022, vier keer 20 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: