Home » 2023 Fietsen en wandelen » Zoetermeer is nooit ver weg

Zoetermeer is nooit ver weg

Dinsdag 21 februari 2023.

Bij de Kieviet in Wassenaar zijn we onze fietsrit begonnen. Op de grens van Wassenaar en Den Haag wordt het Van der Valk hotel verbouwd. Het valt op dat er veel hout wordt gebruikt voor de vernieuwbouw.

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is aan de buitenkant bedekt met grote witte ornamenten. Het moet iets deftigs uitstralen. In Pijnacker nemen we een koffie in het winkelcentrum van dit dorp. Vandaag is het best redelijk weer, maar een zonnetje zien we niet.

Ten Noorden van Rotterdam rijden we door de drie B’s, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. Sinds 2007 vormen ze de gemeente Lansingerland. Deze gemeente leed zo’n tien jaar geleden honderden miljoenen verlies op de grondexploitatie.

Bij Oud Verlaat aan de Rotte is er een omleiding. Het fietspad is van links naar rechts afgezet met hekken. Voorbij de omleiding zijn we al voorbij Café Oud Verlaat. Even later gaan we langs de Zevenhuizense Plas.

Bij Moordrecht zijn we het verst verwijderd van Wassenaar. Vanaf hier gaan we over Stompwijk terug naar Wassenaar. De klinkers op de doorgaande weg van Stompwijk liggen nog steeds beroerd. Onderweg passeren we De Horsten, het vroegere onderkomen van Willem Alexander en Maxima.

Vandaag fietsten we met een grote boog om de stad Zoetermeer heen. Soms reden we vlak langs buitenwijken of zagen de skipiste in de verte. Met broer 74 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: