Home » 2023 2023 Diversen » Etten Leur [Breda 2]

Etten Leur [Breda 2]

Maandag 15 mei 2023.

Breda is de voornaamste stad van West-Brabant. De stad heeft 186.000 inwoners. Het was jarenlang een garnizoensstad. De Koninklijke Militaire Academie (KMA) is er gevestigd. In het gemeentewapen staan drie Andrieskruizen, zoals ook in het wapen van Amsterdam.

De Nationale Taptoe werd 29 jaar gehouden in Breda, nadat die daarvoor 21 keer in Delft werd georganiseerd. Sinds 2006 vindt die plaats in Rotterdam.

Gisteren toen we op de Grote Markt zaten te eten bij de Italiaan, zagen we dat aan de overkant van het plein bij Hotel De Klok een stel een slaapplaats zocht. Ze kwamen aanrijden met bepakking op hun rug. De vrouw deed haar helm af en wachtte totdat haar man terug kwam vanaf de receptie van het hotel. We konden zien dat er nog een kamer voor hun was. Toen vertrokken ze met hun fietsen en zagen ze niet meer. Nu vanmorgen komen we ze weer tegen. Ze hadden net als wij hun fiets in de fietsenstalling aan de Nieuwstraat gezet. Ze zijn met racefietsen. Ja daar kan je geen fietstassen aan hangen. Ik probeer een praatje te maken, maar ze reageren niet. Het zijn waarschijnlijk buitenlanders.

Wij gaan vandaag naar Etten Leur. We komen langs best veel tuinderijen. Heesters. Ook worden er aardbeien geteeld in plastic kassen. Het is nog fris. We hebben geen handschoenen mee. Ook gaat het nog een beetje miezeren. In het centrum van Etten Leur gaan we aan de koffie met appeltaart. Terug nemen we de snelste route terug met de navigatie van Google Maps op de telefoon. We doen boodschappen bij Albert Heijn en maken in het keukentje zelf wat klaar voor het avondeten in ons appartement. Nu regent het.

Weekje Breda, dag 2


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: