Home » 2007 Hanzefietsroute » Dag 12. Naar Stralsund

Dag 12. Naar Stralsund

Archief

Kalender van berichten

september 2007
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Greifswald, zaterdag 1 september 2007

Fietsen van Groningen naar Polen

Na het ontbijt zet Henry, mijn kamergenoot, mij op de foto met zijn camera. Hij zal hem e-mailen als hij terug is in Leipzig.

Onderweg op een poster op het bospad zie ik, dat er vandaag een halve marathonrun wordt georganiseerd hier in het bos. Eerst denk ik: Zal ik een nacht bijboeken en meedoen? Toch maar niet. Misschien is het slecht voor de fietsspieren. In elk geval is het een modderzooitje op de bospaden. Even later realiseer ik me dat als ik hier vandaag wat later was, een deel van het bos zou zijn afgezet voor de run. Overal zie ik nu mannen in het bos met hesjes aan en walkietalkies in de hand.

Prerow2_sass

Perow, Huize Sassenheim

Een heel stuk verder onderweg wordt er een sleetjeswedstrijd gehouden. Ze gaan liggend op platte sleetjes met wieltjes eronder, van de heuvel af over het fietspad. Ik moet even wachten.

In Barth neem ik de lunchpauze. Het is niet erg toeristisch, maar het centrum ziet er best aardig uit. Hoewel het vanmorgen vooral in de buurt van Zingst erg druk was, is het in de loop van de zaterdagmiddag erg rustig onderweg. Zo nu en dan zie ik fietsers met tourfietstassen. Deels houd ik de route aan van het boekje en deels volg ik vandaag de Oostzeekustroute.

Onderweg zie ik mensen pruimen plukken van bomen langs de kant van de weg. Eerder zag ik ook volwassen mensen, met plastic emmers bij zich, bramen plukken.

Stralsund is vandaag het eindpunt van mijn fietsreis  Hier ga ik de trein nemen naar Greifswald. Het lijkt de Tour de France wel. Daar slaan ze ook wel eens een stukje Frankrijk over. Tegen vieren koop ik een kaartje voor mezelf en mijn Gazelle. Om 16.16 uur zal de trein vertrekken. Omdat de trein maar eens in het uur vertrekt, besluit ik niet eerst het centrum van Stralsund te bezoeken, maar direct naar spoor 5 te gaan.

Greifswald_avond

′s Avonds eet ik een pizza bij de Italiaan aan de markt. Daarna loop ik nog even een rondje door de stad. Ik kom een meneer en een mevrouw tegen uit Hoorn. De man zit in het bestuur van een of andere stichting en kent diverse mensen van Deloitte Alkmaar en Hoorn, die ik ook weer ken. De wereld is klein.

Vandaag 74 km. Tot en met vandaag 978 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: