Home » 2007 Hollands kustpad » Vanuit Hoek van Holland, 1e etappe Kustpad

Vanuit Hoek van Holland, 1e etappe Kustpad

Archief

Kalender van berichten

oktober 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 78.739 hits

24 oktober 2007, van Hoek van Holland naar Loosduinen

Zus Gré en zwager Kees liepen het Pieterpad.  Ze deden er een betrekkelijk lange tijd over. Zo nu en dan liepen ze een paar etappes. Omdat ik natuurlijk niet echt achter wil blijven ben ik met Hollands Kustpad van Hoek van Holland naar Den Helder begonnen. Het boekje waarin de route staat beschreven kreeg ik een half jaar geleden van de vader en moeder van Nienke. Er is geen planning, wanneer ik in Den Helder moet aankomen.

Holland_kustweg_009a

Noordzee

Bij het station Hoek van Holland Haven start mijn dagetappe. Het is een beetje fris, maar lekker weer. De wind komt uit het noordoosten. Mijn weg voert helemaal naar de echte hoek, de plek waar je rechtdoor nog over een stukje pier kan lopen en rechtsaf op het strand komt richting Den Helder. Hier staat een richtingbord, waarop linksaf de afstand in km′s naar Antwerpen en Kaapstad, rechtsaf naar Hamburg en Sint-Petersburg en terug naar Rotterdam en Beijing is aangegeven.

Holland_kustweg_008a

De glazen stad

Na een kilometer of zes loop ik al tussen de Westlandse bedrijven, tuinderijen en kassen. Rechts van mij ligt het dorp ′s-Gravenzande. In de buurt van Monster gaat mijn route weer over het strand om bij Ter Heijde weer een stukje verder het land in te lopen over de slaperdijk, die rechts van het fietspad loopt. Er worden daar vele honden uitgelaten. Tussen 13 uur en 13:30 uur is het waarschijnlijk ook hondenuitlaattijd.

Holland_kustweg_013a

Het dorpje Ter Heijde

Nog verder het land in is het recreatiegebied Madestein. Aan de noordrand van het meer is een grote hondenkennel van de politie. Ze blaffen er lustig op los. In Kraayenstein ziet alles er nog redelijk groen uit, maar je zit al helemaal aan de rand van de stad Den Haag. Er staan erg veel flats.

071024a_holland_kustpad_ge

Van Hoek van Holland naar Loosduinen, 22 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: