Home » 2008 Fietsen Bregenz - Florence » Dag 13. Naar Firenze

Dag 13. Naar Firenze

Archief

Kalender van berichten

juni 2008
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Zondag 1 juni 2008. Fietsen van Monte di Fo naar Florence

Oostenrijk_en_itali_166

Pleintje in San Piero a Sieve

Om half acht zitten we aan ons ontbijt van een chocoladebroodje met cappuccino. Vandaag gaan we meer omlaag dan omhoog. De eerste kilometers is het nog druk met motorrijders in verband met de Motor-GP in Mugello. Op diverse kruispunten regelt de politie het verkeer. Sommige binnenwegen zijn afgezet voor motorrijders.

Om tien uur nemen we ons eerste bakkie onderweg met een appelgebakje. Het ontbijt was vanmorgen immers wat sober. Het is vandaag prima weer. We hebben om 12 uur lunchpauze op een terras van een dorpsbar in Mulinaccio, vlak voor het hoogste punt van het midden van de etappe. Aan de overkant tapt een vrouw zo’n 40 flessen bronwater uit een kraantje aan de kant van de weg. Ze kan er weer tegen voor een week.

Oostenrijk_en_itali_172

Fiésole met in de verte Florence

Om half een wordt het wat rustiger op de weg. De ruime middagpauze begint voor de Italianen. Als we in Firenze binnenrijden is het erg rustig in de buitenwijken. Het is zondag vandaag. Pas in de buurt van het station Santa Maria Novelle lopen veel toeristen in de straten.

We hebben vooraf geboekt voor de Ostello Santa Monaca aan de zuidkant van de Arno. Dat is niet te ver van het station SMN. De hostel zit in een nogal oud gebouw. De fiets mogen we binnen met het kettingslot aan de trap naar de eerste verdieping vastzetten.

Oostenrijk_en_itali_176

Tekening op straat in Florence

Daarna gaan we een biertje drinken in het centrum. We zien daar op tv een deel van de individuele tijdrit van de Giro d’Italia. Na vandaag is de Giro afgelopen.

Oostenrijk_en_itali_183

De Duomo in Florence

De Duomo, de kathedraal, is niet meer open voor bezoekers. Alleen hen die de mis van 18.00 uur willen bijwonen worden binnengelaten. We lopen wat straatjes door en gaan o.a. over de Ponto Vechio, de brug met de winkeltjes. De brug is niet zo mooi als je er over loopt, maar wel als je er vanaf een eindje verderop van de zijkant naar kijkt.

De hostel is Spartaans: dikke muren, stenen vloeren, stalen deuren, aftandse stapelbedden, douches met smalle plastic gordijnen, maar verder prima. Er heerst een vriendelijke ontspannen sfeer en er is ook een living room, waar je kunt lezen, je meegenomen zaken kunt opeten, water, frisdrank en koffie uit een automaat kan trekken en kunt babbelen met anderen. Er zijn veel verschillende nationaliteiten, zoals Amerikanen, Duitsers en Spanjaarden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: