Home » 2008 Fietsen Bregenz - Florence » Dag 14. In Florence

Dag 14. In Florence

Archief

Kalender van berichten

juni 2008
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Maandag, 2 juni 2008. Rustdag in Florence.

Oostenrijk_en_itali_206

Onze fietsen in de Ostello Santa Monaca

Het is een raar idee dat we vandaag niet gaan fietsen en onze bikes gewoon aan de trap in de gang van de hostel kunnen laten staan. We hebben nog bronwater over van afgelopen avond. Het is goed water drinken in een warme stad. Ons ontbijt nemen we bij een cafeetje in de buurt van de Ostello. Italianen nemen meestal een betrekkelijk eenvoudig ontbijt: koffie met één of twee broodjes met boter en jam. Dat is overigens genoeg, zeker als je twee keer per dag warm eet, zoals de Italianen doen.

Oostenrijk_en_itali_196

Terras koffiebar in Florence

De straten in de binnenstad worden schoon gespoten. Er is veel politie op de been. Het is immers een nationale feestdag, de Dag van de Republiek. Om 9.30 uur is de Duomo nog niet open voor publiek. Enige uren later zal blijken dat hij dan wel open is maar dat er dan een rij staat tot ver in de zijstraat.

Daarom bezoeken we de Duomo alleen even een heel klein stukje bij de uitgang. De bewaking houdt ons tegen.

Oostenrijk_en_itali_193

Ponte Vechio

Florence is een schitterende stad. Je ziet er veel prachtige beelden en gebouwen. Op de straten lopen vanzelfsprekend veel buitenlandse toeristen, een beetje te vergelijken met Volendam, De Zaanse Schans, Rome en Venetië. Er is veel te kopen, zoals Italiaans ijs, kleding, schoenen. tassen. Er is daar ook een soort P.C. Hooftstraat met allemaal heel bekende dure zaken. Ik zag schoenen voor meer dan 1.000 euro per paar. Overigens zie je op straat ook veel Afrikaanse verkopers met een kleed met allemaal damestassen. Als de politie komt, vouwen ze alles snel op en verdwijnen in een zijstraat om tien minuten later hun plek weer in te nemen.

Het Giardino di Boboli, de mooie tuin aan de zuidkant van de Arno, zou blijkens een mededeling op een poster vanaf 8.30 uur open zijn op deze feestdag, maar is echter toch de hele dag niet open. We pikken een paar terrasjes om cappuccino te drinken en naar  de mensen te kijken. Aan de zuidkant van de rivier zie je minder toeristen en is het daarom gezelliger tussen de echte mensen. Natuurlijk lopen we ook een paar rondjes door de stad en zitten op een stenen rand rond een beeldengroep en verbazen ons over de soms erg dikke Amerikanen. Overigens zien we ook broodmagere typetjes.

Oostenrijk_en_itali_205

De was hangt uit aan de Via Maffia

We vonden vanavond een leuk restaurantje aan het Piazzo Santo Spirito (Het Heilge Geestplein). Het is hier niet zo erg toeristisch en het ziet er erg gezellig uit. Vooraf krijg je stukjes stokbrood in een oud klein vergiet. Meestal nemen we bij het avondeten een liter water en een flesje wijn. Vanavond kiezen we rode wijn van het huis. De duurste wijn op de kaart is € 200. Die verkopen ze vast niet zo vaak.

Verderop op het plein zitten wat zwervers. Ze maken lol met elkaar en schreeuwen tegen elkaar. Eén heeft een hond. Die loopt zo nu en dan op eigen houtje over het plein. De lijn bungelt achter hem aan. Als de politie langs komt, zijn de zwervers ineens verdwenen.

In de hostel praten we nog even met een rugzaktoerist uit Argentinië. Gisteren hadden we in de JH contact met een backpacker uit Amerika en één uit Mexico. In de hostel kan je gratis internetten. Van je gebruik moet een registratie worden gemaakt, zoals overal in Italië. Je ziet ook veel gasten met een eigen laptop. Die hebben ze mee in hun rugtas. In de Ostello kan je draadloos internetten.

Morgen gaan we weer met de trein richting huis eerst naar Milaan en daarna vandaar naar Amsterdam met de nachttrein.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: