Home » 2008 Donau en Wenen » 1. Donau

1. Donau

Donderdag 26 juni 2008. Fietsdag 1. Van Passau naar Untermühl, 65 km.

We nemen de linkeroever van de Donau. Daarom gaan we eerst met onze fiets dwars door de stad. We weten inmiddels aardig de weg in Passau. De eerste 18 km gaat het fietspad langs een redelijk drukke weg. Een paar uur hebben we onze regenjacks aan. Bij Kohlbachmühle nemen we binnen in een café koffie met Apfelkuche. De tafels en stoelen buiten zijn nog nat er ligt Saharazand op de tafels. De eigenaar van het café zegt dat dit bij hem nooit eerder gebeurd is.

Donau_021

Isa

Onderweg zien we zo nu en dan beeldjes van Isa, een soort Lorelei maar dan niet van de Rijn maar van de Donau. Joke maakt een praatje met Duitsers met goede vouwfietsen. Ze maken een dagtochtje vanuit hun hotel. We zien veel fietsers hier aan de route. De zon komt door. Ook vallen er zo nu en dan nog wat druppels regen. Voor de lunch bij een Imbiss maken we zelf met een doek een tafel en een paar stoelen droog.

Donau_027

Fietsen op het pont

Donau_031

Untermühl

Bij Kobling gaan we met een pont over naar Obermühl. Aan de linkeroever (noordkant) is het nog tien km naar Untermühl. Gasthof Ernst ziet er aan de buitenkant mooi uit. Ook binnen is het erg netjes. Het zijn hier vriendelijke mensen.

We maken wat gesprekjes met andere Nederlanders, onder andere met een stel uit Heiloo, waarvan de man vrachtwagenchauffeur is. Hij gaat iedere werkdag om half vier zijn bed uit en komt dan ′s avonds om zeven uur thuis.

Na het eten lezen we een stuk in onze meegenomen boeken. Daarna kijken we op tv  naar de voetbalwedstrijd Spanje tegen Rusland. De ploeg van Hiddink verliest.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: