Home » 2008 Donau en Wenen » 0. Naar Passau

0. Naar Passau

Archief

Kalender van berichten

juli 2008
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Fietstocht langs de Donau en verblijf in Wenen.

Dinsdag 24 juni 2008. Onderweg van Lisse naar Geiselwind in Franken (Beieren).

We hebben ruim 600 kilometer met de auto gereden als we in Geiselwind halverwege Würzburg en Nürnberg bij Frau Hannelore Müller in ons pension aankomen. Het pension is een kleine km van het centrum van Geiselwind verwijderd. Dit dorp ligt in Steigerwald, een beschermd natuurgebied.

Donau_003

Geiselwind

We zitten op een terras aan het kleine marktplein bij Zum historischen Stern. Het ruikt er een beetje naar vee. Vliegen genieten van het warme weer. Achter de hotels en de woningen zijn diverse boerenbedrijven gevestigd. Joke neemt een aspergesoep vooraf en daarna een spies met kippenvlees.Ik nuttig een Pfifferlinge (cantharel)- soep en probeer de Frankische Schweinebraten.

*

Woensdag 25 juni 2008. Met de auto van Geiselwind naar Passau.

Donau_005

Passau, straatje vlak bij de dom

Even over negenen vertrekken we in Geiselwind en om half één parkeren we onze auto vlak bij de oude binnenstad van Passau (D). We pikken een terrasje  en later nemen we nog een ijsje, als we in het wandelgebied van de oude binnenstad lopen.

Donau_012

Passau, dom met orgel

We bezoeken onder meer de St. Stephansdom en gaan door smalle straatjes en poortjes. De Donau en de Inn zijn nooit ver weg. De St. Stephansdom heeft het grootste kerkorgel ter wereld.

De beschrijving van De Jong Intravakanties naar ons hotel klopt niet helemaal. Deze houdt geen rekening met éénrichtingstraten. Na wat gezoek komen we toch bij ons hotel aan de andere kant van de Inn aan. Deze wijk heet Innstadt en ligt min of meer ingeklemd tussen Oostenrijks grondgebied.

Donau_016

Passau gezicht vanaf Innstad

De auto brengen we naar een door Donau Touristik aangewezen parkeerplaats en onze huurfiets halen we ook vlakbij op. Dat gaat allemaal lekker soepel.

′s Avonds kijken we op tv naar Duitsland tegen Turkeije. Duitsland wint met 3-2 in een spannende wedstrijd.

Eind juni/ begin juli 2008 maakten Joke en ik een fietstocht van zes dagen langs de Donau van Passau naar Wenen. De totale afstand was 364 km. Dat komt neer op 60 km per dag.  In Wenen bleven we nog drie volle dagen. Hieronder vind je het verslag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: