Home » 2008 Donau en Wenen » 2. Donau

2. Donau

Vrijdag, 27 juni 2008. Fietsdag 2. Van Untermühl naar Linz, 40 km

Het is eerst een beetje bewolkt, maar het duurt niet lang of het is lekker zonnig. Vijf km voorbij Aschach nemen we de route een stukje van de Donau af.

Donau_034

Eferding Stadtplatz

We bezoeken het centrum van Eferding. Als we het terras willen verlaten komt het echtpaar uit Heiloo, Ben en Lyda, bij ons op het terras zitten. We blijven nog maar even. Dit komt ook omdat Joke zag dat ze hier heerlijk gebak hebben. Even later wordt de lucht donker. Er steekt een regenbui op, compleet met sterke wind, onweer en hagel. We zijn al bij de Konditorei naar binnen gevlucht.

Donau_040

Linz, doorkijkje naar de Donau

Als het weer droog is, na anderhalf uur, gaan we samen met een ander stel door dorpjes met de namen Taubenbrunn, Inn en Aham. Later rijden we weer langs de Donau. Bij een waterkrachtcentrale steken we de Donau over naar de linkeroever. Naast het fietspad gaat een drukke weg naar Linz. Ons hotel ligt midden in de stad. Het is een Ibis. De fietsen staan in een tot fietsenstalling omgetoverde vergaderkamer.

Donau_044

Podium Klassik Open Air ’s avonds

Donau_046

Linz bij avond, kerktoren met spiegeling

Na het avondeten doen we een rondje binnenstad. We bezoeken het historische gedeelte, maken wat foto′s en pikken een terrasje op het centrale plein. Er is een podium opgebouwd voor Klassik Open Air dat morgen zal worden gehouden. Nog steeds is het aangenaam weer. Daarom zijn de meeste mensen lekker luchtig gekleed.

Het is donker als we door de drukke winkelstraat weer teruglopen naar ons hotel tegenover het centraal station.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: