Home » 2008 Donau en Wenen » 3. Donau

3. Donau

Zaterdag 28 juni 2008. Fietsdag 3. Van Linz naar Grein, 61 km.

Het eerste stuk van de route hebben we uitzicht op de stad. We rijden hier een flink stuk op een (slaper)dijk. Verderop zien we de hoogovens, chemische fabrieken en bergen grondstoffen aan de andere kant van de Donau.

Donau_053

Machland

We gaan verderop van de rivier af en komen onder meer door het dorp Mauthausen, bekend van het voormalige concentratiekamp. Onderweg zien we regelmatig bekenden van eerdere overnachtingen of gewoon omdat we ze meer keer tegenkomen. Het is niet zo dat we iedere nacht met steeds dezelfde mensen in hetzelfde hotel slapen.

Donau_055

Tussen Dornach en Grein

De ophanging van mijn voorspatbord raakt los als ik een keer wat stevig rem. Twee collega-fietsers helpen met het repareren van het mankement. Nogmaals bedankt daarvoor. De ene man woont in Duitsland in de buurt van Enschede. Hij geeft zijn kaartje. Zijn vrouw heeft een foto gemaakt van de reparatie door haar man.

Donau_059

Grein

Onderweg zien we veel akkers met graan, maïs, aardappels, e.d. als we over de boerenweggetjes rijden. Het laatste stuk voor Grein fietsen we evenwijdig aan een spoorbaan. Grein is een gezellig dorp. De slogan van Grein is klein maar fijn.

Nadat we ons hebben aangemeld bij Pension Martha nemen we een terras midden in het dorp iets te drinken. Het is de hele dag mooi zonnig weer geweest.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: