Home » 2008 Donau en Wenen » 4. Donau

4. Donau

Zondag 29 juni 2008. Fietsdag 4. Van Grein naar Ebersdorf (bij Melk), 60 km.

Vanmorgen ontbijten we bij het pension. Alles ziet er hier prima uit. Het belooft vandaag nog wat warmer te worden dan gisteren. Vanuit Grein fietsen we een km terug en gaan de brug over naar de rechteroever van de Donau. Het is rustig in deze bosrijke omgeving. Mee zal spelen dat het zondagmorgen is.

Donau_063

Ybbs

In Ybbs drinken we koffie in het centrum van deze historische plaats. Eén man op het terras zegt dat hij in Melk op het seminarie heeft gezeten. De ene dag kreeg hij daar zuurkool met brood te eten en de andere dag brood met zuurkool. Je kon je daar alleen wassen met koud water. De priesteropleiding was niets geworden voor hem.

Op een fietsterras praten we met Duitsers die ongeorganiseerd een fietstocht maken van Passau naar Wenen. De man vindt Van der Sar super. Als we onze glazen cola en cola ligtht op hebben gaan we weer op weg. De zon staat hoog aan de hemel.

Donau_073

Melk, uitzicht vanaf de abdij

Donau_074

Melk, Stiftkirche. Altaar in barokstijl

 

Donau_078

Stift Melk, wenteltrap

Als we bij het hotel ingecheckt zijn, komen we een uurtje bij, op ons balkon. Daarna gaan we op de fiets naar de abdij van Melk 7 km verderop aan de andere kant van de rivier. We moeten daarom over de brug van de waterkrachtcentrale/stuw.

Twintig jaar geleden waren we ook bij Stift Melk. Het maakte toen grote indruk op ons, onder andere de bibliotheek met meer dan 100.000 oude boeken is iets heel bijzonders.

′ s Avonds speelt Duitsland tegen Spanje. We zitten op het terras met twee andere stellen en klessebessen, terwijl die Mannschaft van Spanje verliest.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: