Home » 2008 Naar Brussel en terug » (B-5) Atomium

(B-5) Atomium

 

In Brussel, tweede volle dag.

Zaterdag 23 augustus 2008

Brussel_141a

In het Atomium

Met de metro gaan we naar het noorden van de stad. We stappen vlak bij het Heizelstadion uit. Het is vandaag een natte dag. Het Atonium is de afgelopen jaren geheel vernieuwd. Met roltrappen en gewone trappen gaan we naar de verschillende bollen van de op één na bekendste bezienswaardigheid van Brussel. Gisteren zagen we Manneke Pis al.

De hoogste bol bereiken we met een lift. Daar hebben we een mooi panarama op zo′n honderd meter hoogte. Jammer dat het blijft regenen. Na de koffie gaan we met de metro naar de Namense Poort aan de zuidkant van het centrum. Over de natte straten lopen we langs art nouveau huizen.

.

Brussel_150a

Fietsen van stoere reizigers uit Zwitserland

Voordat we ′s avonds de stad in gaan voor muzikale optredens op de Grote Markt en in de Spiegelzaal naast ons hotel, babbelen we wat met Engelse mensen, die ook een paar dagen op stap zijn in Brussel. Kees heeft net als één van de mensen uit Cambridge een blauw t-shirt aan. Omdat zowel wij als de Engelsen een Kwakbiertje ophebben is de stemming uitgelaten.

.

Brussel_157a

Blauw/ bleu

[Before we go out for some musical appearances on the Grote Markt and in de House of Mirrors next to our hotel, we chat with English people, which are also for a few days in Brussels. Just like one of the English guys Kees wears en bleu T shirt. Drinking a Kwak beer by us and by the English makes the feeling elated.]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: