Home » 2008 Naar Brussel en terug » (B-3) Schelde-Zeekanaal

(B-3) Schelde-Zeekanaal

Archief

Kalender van berichten

augustus 2008
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.741 hits

Fietsen van Lisse naar Brussel, etappe 3. Mechelen- Brussel, 30 km.

Donderdag 21 augustus 2008

Omdat we vandaag een korte etappe hebben, rijden we eerst nog een rondje door het stadspark en over de Grote Markt en omgeving. Alles oogt nu weer iets anders in de vroege morgen. In Vilvorde regent het een half uurtje als wij onder het zonnescherm zitten. We wachten rustig af totdat het weer droog wordt. We rijden een stuk langs het Schelde-Zeekanaal. Deels over mooie fietspaden maar ook langs een kerncentrale en over een stukje brandnieuw fietspad wat links en rechts is overwoekerd met een meter hoog opkomend onkruid.

Brussel_063a

Vlak voor Brussel liggen een paar kleine heuvels. Bij de rand van Brussel houden we het kompas zoveel mogelijk op het zuiden gericht en komen langs Noord Station. Een man wijst ons globaal de richting hoe wij bij de Grote Markt kunnen komen. Zonder omwegen komen we in de buurt van dit centrale plein. Ineens zien we een straatnaambord met het opschrift Grasmarkt. Daar moeten we zijn. Joke en Gré hebben al ingecheckt. Wij moeten wachten tot kwart na één. Dan is de tweede kamer pas gekuist. De dames lopen hun eerste rondje over de Grote Markt. Al heel snel lopen we elkaar tegen het lijf.

Brussel_064a

We maken een wandeling uit het boekje 100 % Brussel over de Grote Markt en naaste omgeving. We eten in de Beenhouwerstraat. Dan doen meer mensen. Het stikt er van de restaurantjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: