Home » 2009a Santiago de Compostela » (0) Met de trein naar Chartres

(0) Met de trein naar Chartres

Dag 0, zondag 4 mei 2009

Ik zie plots een bekend gezicht op station Nieuw Vennep. Daar komt Bas de trap opzetten. Hij vraagt waar de trein naar Schiphol aankomt. Leuk dat hij even gedag komt zeggen. Bas zet me op de foto als ik met mijn fiets de trein in ga. Op Schiphol hoor ik dat ik een andere trein richting Rotterdam moet nemen, omdat de trein van 07:10 vandaag niet via Schiphol rijdt. Als ze dat 5 minuten eerder hadden omgeroepen dan was ik in de trein richting Rotterdam gestapt die zo-even vertrok. We zien wel verder. Als ik later in Rotterdam ben, heb ik ruim de tijd om over te stappen op de trein naar Antwerpen, want die heeft een half uur vertraging. In Antwerpen heb ik nu een half uur in plaats van het geplande uur. Aan de conducteur vraag ik waar ik de fiets kan plaatsen. Hij wijst me de plek. Ook hoor ik van hem dat er vandaag geen treinen naar Lille gaan. Ik zal ergens over moeten stappen op de bus. Op mijn vraag of de fiets ook in de bus kan, zegt hij: “U heeft toch ook een vervoersbewijs voor uw fiets. Dus zal dat geen probleem zijn”. We zullen zien hoe het straks gaat.

Tussen St.Niclaas en Gent zit een jongen tegenover mij die gisteren meedeed aan een brasbandkampioenschap in Oostende. Nu gaat hij eerst naar zijn kot in Gent en vandaar stilaan weer naar Oostende. Vanmiddag en vanavond is daar nog muziek. Nu kan er een pintje gedronken worden, want het gaat niet meer om prijzen. Onderweg door België zie ik weer aardig wat racefietsers aan de gang. In Moeskroen bij het uitladen van de fiets ging de kettingkast een beetje stuk. Ik zal zien of ik dit zelf vanavond of morgen kan fiksen. Voor het station van Moeskroen staat een oude bus, die me naar Lille brengt. Eerst nog even de fiets in de bagageruimte schuiven. Nadat ik de tassen eraf gehaald heb, gaat dit met wat gewurm. In Lille helpt de chauffeuse van de bus me een beetje met de fiets eruit halen. De trein naar Parijs is aardig vol. Mijn fiets hangt aan de voorvelg in het hok voor vier fietsen. Ik kwam met de eerste fiets. Waarschijnlijk blijft het bij die ene fiets van mij. De tassen neem ik maar even mee naar een plekje vlak bij m′n stoel. Het graan staat hier en daar ongeveer 15 cm hoog. Verder zie ik ook veel koolzaadvelden. Die ogen mooi geel.

 

Centre Pompidou in Parijs

Van Gare du Nord ga ik naar Gare de l′ Est. Ik moet wel een paar keer vragen hoe te rijden. Als ik eenmaal voorbij Care de l′ Est ben is het steeds recht door naar het zuiden over de Ile de la Cité, langs Centre Pompidou en de Notre Dame. Daarna over de Rue St. Jaques (de Santiagostraat). Bij station Montparnasse heb ik een uur om te wachten op de trein naar Chartres. De andere was net weg. Ruim een uurtje in de trein en dan ben ik om 17:45 uur in Chartres. De JH staat goed aangegeven. In grote lijnen weet ik het nog wel. Nadat ik ingecheckt ben en het bed heb opgemaakt wandel ik naar het centrum. Het is erg stil. In de kathedraal wordt een kerkdienst gehouden. Dus dat wordt niet rondlopen. Daarom snel maar weer naar buiten.

Chartres

Veel restaurantjes zijn of dicht of er zit geen kip. Daarom uiteindelijk maar een Mac Menu met vis genomen. Als ik terug ben in de JH vraag ik of de Wifi-code mag hebben. Zijn verhaal: “Het werkt alleen voor Orangeklanten, die hun eigen code invoeren”. Zijn code kan/mag ik niet gebruiken. Ook niet tegen een vergoeding. Dan maar niet. Morgen is een nieuwe dag met nieuwe kansen. Ik ben nog steeds de enige klant op kamernummer 2.

Fietsen naar Santiago 2009


1 reactie

  1. Leo schreef:

    Zonder geluid niet leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: