Home » 2009a Santiago de Compostela » (9) Dennenbossen

(9) Dennenbossen

S

Dag 9, dinsdag 12 mei 2009. Van Pisos naar Taller, 70 km

Nadat ik voor de camping heb afgerekend en de mensen uit Vlissingen gegroet heb, ga ik weer op pad. De natuur is kletsnat, maar de zon schijnt. Vandaag is het weer bossen, bomen, boomstammen en palenwagens. Zelfs in de schaars aanwezige dorpen ruik je de boomschors. Rond het middaguur haal ik de tent uit de tas en drapeer hem over een bankje op een rustig dorps gazon. De zon doet de rest. Als hij droog is gaat hij weer in de hoes.

Lesperon bestaat uit drie delen en die hebben de volgende officiële namen: Tireveste (trek de jas uit), tiregilet (trek het hemd uit) en tireculotte (trek de broek uit). De namen verwijzen naar vroegere tijden toen pelgrims hier nogal eens werden beroofd. Het is even na drieën en ik zie dat de supermarkt weer om drie uur open moet zijn gegaan. Echter er hangt een a4-tje naast waarop staat die hij vandaag pas om 16:00 uur zal openen. Ik heb net mijn laatste water gedronken. Ik kan het nog wel even volhouden tot het volgende dorp, al is het behoorlijk warm vandaag.

In Taller ga ik het gemeentehuis in om me te melden voor gîte d’etappe. De deur van het gemeentehuis staat wel open, maar er is niemand. Als ik beter om me heen kijk, zie ik dat de gite d’etappe pal naast de Mairie is.

Er zijn bouwvakkers bezig. Ze maken een nieuwe afzuiginstallatie in de badkamer. Ze heten me namens het gemeentebestuur van harte welkom. Het enige restaurant in het dorp is vandaag helaas alleen tijdens de middag open geweest. Dinsdagavond is hun vrije avond. De ene bouwvakker – ik denk dat het gemeentemedewerkers zijn – moet zijn zoontje van een dorp verder ophalen van de buitenschoolse opvang. Hij zegt ‘Ik ga daar om 18:00 uur heen. Als je wilt kan je meerijden en bij de Intermarché wat kopen. Ik ga weer terug naar het dorp, want ik woon hier.  In de gîte staat ook een magnetron (micro ondes). “Dus dat is nog voordeliger ook, dan naar een restaurant”, zegt hij.

We gaan met zijn auto samen naar de grote supermarkt. Hij koopt een doos bier en ik onder meer een magnetronmaaltijd. Dan halen we zijn zoontje op. De jongen geef mij twee dikke zoenen. Zoiets zijn we in Nederland niet gewend. Het is overigens een prima gîte. Er staan twee vrij nieuwe stapelbedden, vier plaatsen zijn er dus. Ook staat er een blankhouten tafel met vier stoelen. Er is bestek aanwezig en er zijn bordjes. Verder is er een douche in een aparte ruimte en een toilet met een wastafel. Naast een magnetron is er ook grote lege koelkast. Het is op basis van een vrijwillige bijdrage. Deze is vastgesteld op zeven euro.

Taller is een dorpje van drie maal niks. Ik heb niet gevraagd of dat mag, maar ik zet de fiets binnen. Daar is plaats genoeg voor, omdat ik hier maar alleen ben.

Fietsen naar Santiago in 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: