Home » 2013 Fietsen » (3) Als er een schaap over de dam is

(3) Als er een schaap over de dam is

Archief

Kalender van berichten

oktober 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 72.525 hits

Dinsdag 20 oktober 2009

Marskramerpad wandelen, dag 3, Leiden-Woubrugge, 28 km, inclusief routevarianten

Bij het krieken van de dag staat er een frisse oostenwind. Mijn pet, das en handschoenen komen van pas. De winkels in de Haarlemmermerstraat in Leiden zijn nog dicht. Er is aardig wat drukte in de stad, vooral van mensen die onderweg zijn naar hun werkplekken. Ten noordoosten van Leiderdorp ligt Polder Achthoven. Een pad voert langs boerderij Lindehof en gaat over verschillende percelen. Soms kan ik met een overstap over het hek klimmen, een andere keer moet ik een hek openmaken en daarna weer sluiten. Diep onder de graszoden ligt hier de HSL, de Hogesnelheidslijn. Ik zie een stukje verderop twee luchtkokers uit het boerenland steken.

Wandelen_008b

Als ik een groep schapen gepasseerd ben, gaan ze in colonne achter me aanlopen. Deze schapen zien hier niet veel mensen, waarschijnlijk alleen de boer zo nu en dan. Aan het eind van de route over het boerenland blijkt de dam naar het fietspad op de Ruige Kade er niet meer te zijn. De sloot is te breed om er even overheen te springen. Dat wordt een klein half uur teruglopen om daarna het fietspad te nemen 100 m verderop evenwijdig aan het boerenlandpad.

Wandelen_015a

Het restaurant in Hoogmade is gesloten in verband met vakantie. Daarom koop ik bij de plaatselijke Co-opwinkel een halve liter karnemelk en wat krentenbollen en gebruik daarna mijn lunch op een steen bankje uit de wind in de zon bij de brug over de Does. Het wandelpad langs de Kromme Does gaat eerst langs woonboten en rommelige schuurtjes en caravans en daarna over een groene kade. Ook hier volgen de verschillende kavels elkaar op, afgescheiden met houten hekken met opstapjes voor de wandelaars.

Wandelen_018a

Langs de Wijde Aa worden op dit uur van de dag, rond 13:30 uur, aardig wat honden uitgelaten. Een boer is met een grijper zijn slootkanten aan het schonen. Een flinke groep meeuwen en een paar ooievaars duiken steeds op de verse modder die vanaf de bodem van de sloot op de kant wordt gegooid.

Aan het einde van de Wijde Aa voert mijn pad langs de Woudwetering naar Woubrugge. Daar eindig ik de deze landelijke dagetappe. Met een kleine tien minuten komt de bus.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: