Home » 2013 Fietsen » (2) De Horsten

(2) De Horsten

Archief

Kalender van berichten

oktober 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 72.524 hits

Zondag 18 oktober 2009

Marskramerpad wandelen, etappe 2, Wassenaar-Leiden, 17 km

Vandaag gaan we met een Veoliabus van Leiden naar Wassenaar. Een paar maanden geleden heeft deze busmaatschappij het vervoer in de Haagse regio overgenomen van Connexxion. De chauffeur die ook overgegaan is, vindt de kleding bij zijn vorige maatschappij van betere kwaliteit. De bus is nieuw en rijdt op aardgas. Maar hij rammelt wel een beetje, volgens onze chauffeur. Het moest allemaal wat goedkoper.

Etappe 2 begint bij de Horsten, het landgoed van Willem-Alexander en Maxima. Al snel gaat het regenen. We dachten nog wel dat het een droge dag zou blijven! Vooral de omgeving tussen de Horsten en Duivenvoorde is een prachtige omgeving. Aan de oostkant van de spoorlijn Leiden-Den Haag lopen we door een stukje park, waar we nooit eerder waren.

Wandelen_003c

Voorstraat in Voorschoten

In het centrum van Voorschoten nemen we een bakkie thee bij de Griek op de Schoolstraat. Later zien we dat de Voorstraat de mooiste straat van het centrum van Voorschoten is. Het heeft daar iets van de uitstraling van Noordwijk-Binnen.

Wandelen_006b

Langs de Zijl wandelen we naar Leiden. Aan deze mooie rivier is aardig wat nieuwbouw gerealiseerd. Verderop bij de Oostvlietpolder is de schaarse bebouwing gelukkig nog lekker ouderwets en hier en daar gezellig rommelig. We wandelen door Cronenstein om later het Kanaal over te steken.

Wandelen_008a

Academiegebouw Universiteit Leiden, plaquette van 31 augustus 2009. Symbolische voorstelling schenking van de universiteit aan de stad Leiden

Voorbij de Kaiserstraat komen we op het Rapenburg. Het Academiegebouw is weer helemaal picobello opgeknapt. Inmiddels regent het ook al weer een tijdje niet meer. Bij het Centraal Station komt onze bus, die ’s zondags maar één keer per uur zijn ritje maakt, net aanrijden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: