Home » 2013 Fietsen » (5) Op de dijkkruin

(5) Op de dijkkruin

Archief

Kalender van berichten

oktober 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 72.525 hits

Marskramerpad wandelen, dag 5, Zevenhoven-Breukelen, 21 km

Vrijdag 23 oktober 2009

091023_wa_001a

Een bloem in de slootkant met spinnendag in de mist

Op het fietspad van Zevenhoven naar Noorden ligt koeienpoep en ook niet weinig. Gelukkig is het allemaal wel platgereden. De profielnaden van mijn schoenzolen vullen zich met een moes van veeuitwerpselen. Mistig is het vanmorgen maar niet koud. Voorbij de dierenbegraafplaats kom ik bij de Kromme Mijdrecht. Een vrouw laat haar hond uit met een transistorradiootje in haar hand. Ze kan zeker niet tegen stilte. Eerst is het een gewoon fietspad, daarna een smaller pad om nog later over te gaan in een grasdrijk. Op een bordje staat: ‘Wandelaars dienen op de dijkkruin te blijven’. Mijn broekspijpen worden de onderste 25 cm flink nat. Het overhangende riet moet ik zo nu en dan met mijn ellebogen afweren.

091023_wa_004a

Voorbij de Veensche Molen is het pad weer verhard. In Woerdense Verlaat ga ik over de Kollenbrug en verder een stuk over een fietspad langs een N-weg. Om half twaalf eet ik mijn meegenomen boterhammen op. Veel horeca is hier niet onderweg. Het stuk tussen Dooijersluis en Portengense Brug is erg rustig. Behalve een smal graspad zijn hier geen wegen. Dus geen auto’s, geen fietsen en overigens ook geen voetgangers. Alleen ik maak hier mijn wandeling. Ik geniet met volle teugen van de stilte en de enkele geluiden van vogels.

091023_wa_011a

Aan de andere kant van het water staat eenzaam een molen. Op de hoek van twee vaarwegen moet in 2011 een pontje in exploitatie worden genomen. Zal dit nog doorgaan in deze tijd van economische recessie? Nu blijf ik aan de noordkant van het water. Dat loopt overigens ook prima. Voorbij het gehucht Portengense Brug kom ik op een asfaltweg. Twee stellen op tandems met Ortliebtassen komen me tegemoet. Die maken waarschijnlijk nog een langere fietstocht. Dit soort mensen zijn zeldzaam in deze tijd van het jaar. In de verte is de A2 bij Breukelen al te zien. De auto’s kruipen in een lange sliert over de snelweg.

091023_ge_wa_zevenhoven_breukelen

De plek waar je de GPS route kan downloaden vind je op deze link:

http://www.routeyou.com/route/view/173181/wandelroute-van-zevenhoven-naar-breukelen.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: