Home » 2013 Fietsen » (6) De strook

(6) De strook

Archief

Kalender van berichten

oktober 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 72.524 hits

Marskramerpad wandelen, dag 6, Breukelen-Eyckenstein (bij Maartensdijk), 21 km

Dinsdag 27oktober 2009

Op de Kerkbrink van Breukelen zijn even na 10 uur al enkele cafés open. Door de Brugstraat kom ik op de brug over de Vecht. Aan de andere kant van het water ga ik rechtsaf.

091027_huis_03a

De bomen rond de riante huizen zijn nu extra fraai door de herfstkleuren. Na 1 km over een smal paadje over een strook met bomen en struiken kom ik in het open weidelandschap richting de Loosdrechtse Plassen. Op een laan worden dikke bomen omgezaagd.

091027_bomen_011a

In de buurt van molen ‘De trouwe wachter’ komt een Marskramerpadwandelaar met een alpinopet me tegemoet. Hij deed een paar jaar geleden al het stuk van Amersfoort naar de Duitse grens en loopt nu vanaf Amersfoort richting Den Haag.

Het Tienhovensch kanaal is gegraven om een verbinding te maken tussen de Vecht en de Eem. Dit project strandde en later kreeg het kanaal een functie voor de afvoer van turf. Het groene strand langs de Vijfde Plas van de Loosdrechtse Plassen heet De Strook. Hier en daar zitten mannen te vissen. Bij het eetcafé hangen dikke gordijnen voor de ramen. Op een bord staat dat het gesloten is.

091027_alpino017a

Een 72-jarige fietser zit op een bankje en kijkt uit over het landschap van water en land. Ik maak een praatje met hem. Zijn vrouw overleed in augustus plotseling. Hij heeft inmiddels zichzelf leren koken, afwassen en strijken. Hij hangt de overhemden nu op klerenhangers in de kast. ‘Er is nu toch ruimte genoeg voor in de kast’, zegt hij.

091027_fw_20a

Voorbij station Hollandsche Rading is het in het bos ineens druk met wandelaars. Dit stuk van het Marskarmerpad maakt ook deel uit van een NS-wandeling. Om 15:03 uur ben ik bij bushalte Eyckenstein ten oosten van Maartensdijk. Eén minuut later gaat de bus, die een keer per uur een ritje naar Hilversum maakt.

Horeca onderweg (O=open en G= gesloten):

km plaats tijd waar?
1 Breukelen 10:15 Div café’s O
7 Bij 5e Plas 11:35 De Strook G
9 Tienhoven 11:59 Het Oude Regthuijs G 1)
14 Holl Rading 13:56 Vuursche Dreef O 2)
21 Eyckenstein 15:03 Twee café’s  O 3)

(1) Op een bordje aan de deur staat: ‘Wandelaars welkom’ in combinatie met het wit-rode vlaggetje van de Langeafstandroutes. Volgens de internet site van dit eetcafé zijn ze open vanaf 12:00 uur. Op maandag en donderdag zijn ze de hele dag gesloten. (2) Open vanaf 12:30 uur. (3) Hier zijn twee horecagelegenheden, te weten een boerderijcafé en een café-restaurant.

091027_ge_wa_breukeleneyckenstein

De route op een landkaartje weergegeven en voorzien van een te downloaden gps-track is te vinden op de volgende link

http://www.routeyou.com/route/view/174201/wandelroute-van-breukelen-naar-maartensdijk.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: