Home » 2013 Fietsen » (9) Mutsenweer

(9) Mutsenweer

Archief

Kalender van berichten

november 2009
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Weblogstatistieken

  • 76.687 hits

Marskramerpad wandelen, dag 9, van Stroe naar Hoenderloo, 27 km

Zondag, 8 november 2009

Met de auto gaan Piet en ik naar de Ravenweg, zo’n twee km buiten het centrum van Stroe. We zetten de auto op de grasstrook pal naast de bushalte van lijn 105.

091108a_bos_morgenzon

Het is nog mistig en rond het vriespunt als we wandelend op pad gaan. Gisteren vertelde ik Piet dan het vandaag mutsenweer zou zijn. Daarmee doel ik op het hoofddeksel dat ik vanmorgen opheb. In Stroe gaan de spoorbomen naar beneden. Wij blijven aan de zuidkant van het spoor en lopen een stukje verder al op de hei. Aan het pad is te zien dat hier zoëven nog reeën liepen. Overal zijn pootindrukken te zien op de paden.

In Kootwijk zijn twee café’s en ze zijn beide open. Wij steken op bij ‘De Brinkhof’ dat twee jaar geleden het 70 jarig jubileum van zijn bestaan vierde. De erwtensoep is niet vies maar ook niet echt je-van-het. Hij krijgt van mij een 6.

091108a_piet_op_pad

We komen in de buurt van Radio Kootwijk en nemen nog even plaats op een bank bij de schaapskooi van Hoog Buurlo. Daar is het druk met wandelaars en fietsers. Veelal mensen met kleine kinderen. Een kilometer verder is het weer rustig in de bossen en dwars over de heidevelden.

091108a_fietsers

We komen zo nu en dan mountainbikers tegen. Er is aardig wat zon de uren rond de middag. Er liggen op sommige plaatsen nog behoorlijke plassen op de paden. Gisteren heeft het immers flink geregend. Wij knopen een gesprekje aan met een Marskramerstel. Dat stel heeft onlangs een oude druk van het routeboekje gekocht. Ze wisten niet dat er deze zomer een vernieuwde uitgave was uitgekomen.

091108a_paddenstoelen

Als we Hoenderloo binnenlopen zien we de bus, die slechts één keer per uur gaat, al wegrijden van de halte. We gaan aan de overkant van de weg lopen en steken toch maar even de hand op. De buschauffeur is zo vriendelijk nog even voor ons te stoppen. Zes strippen en 25 minuten later zijn we weer bij de auto in de buurt van Stroe.

091108a_ge_stroe_hoenderloo

Stroe, Kootwijk, Hoog Buurlo, Hoenderloo, 27 km


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: