Home » 2013 Fietsen » (8) Den Olden Florus

(8) Den Olden Florus

Archief

Kalender van berichten

november 2009
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Weblogstatistieken

  • 76.687 hits

Marskramerpad wandelen, dag 8, Amersfoort-Huinen, 29 km

Woensdag 4 november 2009

091104_muurwon_003a

De route vanaf het station leidt eerst door de binnenstad, De Varkensmarkt en de Langestraat en gaat verder langs de muurwoningen. De eerste druppels komen naar beneden. In park Randenbroek komt de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig heb ik een regencape meegenomen.

091104_pad_naar_boerderij_004a

Aan het begin van de Engweg staat een bordje ‘Verboden toegang’ vergezeld van het wit-rode embleem van de langeafstandroutes. Aan de wolken is te zien dat er wellicht nog wat meer regen zal gaan vallen.

091104_senseo_008a

Aan de weg bij het pad naar de boerderij, achter molen Den Olden Florus, hangt een bordje ‘Senseo-koffie zelfbediening. Alle dagen open, zondag gesloten’. Ik ga maar eens kijken en zie de boer aan het werk. Ik vraag hem of de koffiebar open is. Hij moet even nadenken en wijst mij het prulariawinkeltje dat in een hoek van de boerenschuur is gemaakt. ‘Ik zal even de Senseo halen. Het is eigenlijk het werk van mijn vrouw, maar die is naar de kapper. Neem gerust je tijd. Ik ga weer aan het werk’. Ik eet hier mijn meegenomen boterhammetjes op. Er staat een spaarvarken waar de euro 0,50 voor een kop Senseo in kan.

091104_paard_010a

Het eerste en enige dorp waar ik vandaag doorheen kom is Ter Schuur. Het beeld in een parkje vooraan in het dorp heet: ‘De voerman leidt het paard ter schuur’. Verder is er over dit dorpje niet te vertellen. Volgens de aanwijzingen op de kaart in het routeboekje zouden er nog twee café′s zijn en een bushalte. Ik heb niet gecontroleerd op de café′s vandaag op dit uur open zijn.

091104_ven_014a

Het laatste stuk gaat weer langs akkers door kleine bossen en over heidevelden. De landgoederen Appel en Gerven zijn niet gemarkeerd met de bekende wit-rode aanwijzingen. Hier is het helemaal zaak de beschrijvingen in het boekje goed te lezen. Vandaag ben ik geen Marskramers tegengekomen. Dat was ook wel te verwachten, omdat de weersvoorspellingen niet erg positief waren.

091104_ge_amersfoort_huinen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: