Home » 2013 Fietsen » (12) Salland

(12) Salland

Archief

Kalender van berichten

december 2009
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 76.687 hits

Marskramerpad wandelen, dag 12. Van Lettele naar Deventer, 18 km

Zaterdag 5 december 2009

Joke, Greet en Ger zijn mee voor de 12e etappe van het Marskramerpad. Vandaag is Deventer – Lettele aan de beurt. De buurtbus van en naar Lettele rijdt maar een paar keer per dag. Daarom kiezen we ervoor om in Lettele te starten en vandaag van oost naar west te wandelen.

091205_er_ger_enz_02a

In Lettele beginnen we met een rondje om de kerk, de school en de begraafplaats. Dan gaan we echt op weg. Het regent niet hard, maar toch genoeg om de capuchon op te hebben. Hier in Salland zijn veel betrekkelijk smalle wegen omgeven met rijen doorgaans stevige bomen. In de verte horen we schoten of zijn het boerenjongens bezig met carbid in melkbussen? Soms wandelen we op asfaltwegen, dan weer op halfverharde wegen en zo nu en dan door kleine bossen. De route gaat een kilometer langs het Overijssels kanaal.

091205_er_nunu_4_08a_2Op de rand van de gehuchten Avelo (gemeente Deventer) en Frieswijk (gemeente Deventer) ligt Nunu, een bijzonder café-restaurant. Ze hebben een indianentent en een oude woonwagen in de tuin staan. Binnen brand de houtkachel. We drinken daar een bakkie en eten een broodje. Na ongeveer drie kwartier stappen we weer op. Het regent al een tijdje niet meer.

091205_bagger_789a_g_2

De paden zijn hier en daar nog wel wat nat.

Verderop komen we door Diepenveen, een dorp met veel vrijstaande woningen, een soort Bloemendaal bij Deventer. Na een stukje langs de spoorlijn wandelen we over een oude IJsseldijk. Links en rechts liggen hier en daar oude wielen (meertjes ontstaan door overstromingen van de rivier). De optrekjes zien er hier nog fraaier uit dan in Diepenveen. In Deventer Noord komen we langs een Cruijff Court. Verderop staan veel fietsen geparkeerd. Dat markeert de achterkant van Station Deventer. 091205_er_dev_pandje_13a

.

091205_koekwinkel_803a_g

Hier verkopen ze Deventerkoek van Jb Bussink.

091205_dev_koek_804a_g

In het restaurantje achter de Deventer koekwinkel, genieten we van een warme chocolademelk met een stukje warme Deventer koek.

We nemen de trein en doen de warme pot in een eetcafé in Duivendrecht. Vandaar gaan Ger en Greet met de auto naar huis en wij gaan nog een stukje verder met trein en bus. Het was een gezellige dag.

De foto’s 3 en 5 zijn genomen door Greet. Foto 6 is genomen door de mevrouw van de koekwinkel annex restaurant.

0901205_ge_wa_lettele_deventer

Van Lettele naar Deventer op zaterdag 5 december 2009, 18 km


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: