Home » 2013 Fietsen » (13) Holterberg

(13) Holterberg

Archief

Kalender van berichten

december 2009
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 76.687 hits

Marskramerpad wandelen, dag 13. Van Lettele naar Holten, 20 km

Zaterdag 12 december 2009

091212_dev_02a

Voor de derde dag in minder dan een maand ben ik weer in Deventer. Ik heb een half uur om over te stappen van de trein op de buurtbus naar Lettele. Ik maak nog even een rondje over de Brink. Vorige week zaterdag toen we hier waren, begon het al donker te worden. Nu is nog niet lang licht. Aanstaand weekend is het Dickensfeest. Volgens de buschauffeur staat er dan een rij van een kilometer om het ‘Dickensstraatje’ door te kunnen lopen.

In lettele neem ik eerst een kop chocolade in het plaatstelijke café. Mevrouw Kleine Koerkamp-Walraven is de baas van deze zaak. De oude dame geniet van een kop koffie, aan een tafeltje bij het raam, en leest de krant van wakker Nederland.

091212_hutje_06a

De route vanaf Lettele gaat eerst door ’t Oostermaat, een bosgebied in eigendom van Stichting IJssellandschap. Een paar honderd jaar geleden was het hier een groot moerasgebied.

091212_10a

Het is 12:15 uur in Okkenbroek. Buurtbus 590 komt aanrijden, want die heeft een halte hier bij de kerk. Ik vraag aan de chauffeur- dezelfde als van vanmorgen naar Lettele – waar hier het plaatselijke café is. Hij wijst me waar het noaberhuus is. Een vriendelijke brede moeke runt zowel de buurtsuper als het noaberhuus. Er zijn op dit moment weinig klanten. Haar dochtertje vraagt of ze weer iets van de fruitschaal op mag eten. De beheerster vraagt mij niet op de rommel te letten. Ze had het niet hoeven zeggen. Mij valt zo iets pas op als ze erover praten. Samen met de koffie van het dorpshuis eet ik m’n meegenomen boterhammen op.

091212_18a

Bij Espelo staat een echte zuipkeet. De dichte achterkant is naar de weg toegekeerd. Er staan een stuk of acht fietsen tegenaan. De voorkant met de ingang kijkt uit op het koeienland.

Als ik verderop in het Natuurreservaat Holterberg ben gaat het pad steeds omhoog. Dit is een deel van de Sallandse Heuvelrug. In het bos hoor ik hoorngeschal. Er wordt geoefend voor het midwinterhoornblazen.

091212_19a

Omdat ik in Holten op de trein wil stappen volg ik vanaf het kruispunt van het Marskramerpad met het Pieterpad, het Pieterpad heuvelaf richting het dorp Holten. Ik heb nog een half uur over voordat de trein komt. Daarom loop ik nog even door het dorpscentrum wat in kerstsfeer is.

091212_ge_wa_lettele_holten

Zaterdag 12 december 2009. Van Lettele naar Holten, 20 km, geprojecteerd op een Google Earth Image.

——————————————————————————

091212_boom_a

Met het openbaar vervoer onderweg naar huis staat deze kerstboom op Schiphol


1 reactie

  1. Leuk dat ik deze site gevonden heb. Ik loop het Marskramerpad van west naar oost. Het is mijn eerste LAW. Nu kan ik voor ik een etappe ga lopen even kijken of er bijzonderheden zijn op die etappe. Tussen Leiden en Woubrugge had ik problemen bij het weiland naast de Ruige Kade. Ik las dat de organisatie nu een extra markering heeft geplaatst. Zo zie je maar dat het goed is om ervaringen te delen. Prettige feestdagen en veel wandelplezier in 2010.
    Ellen van Osnabrugge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: