Gezien

Home » 2011 La France » (15) Buien

(15) Buien

Archief

Kalender van berichten

mei 2011
M D W D V Z Z
« apr   jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 63.362 hits

Donderdag 12 mei 2011

La France 2011, fietsen dwars door Frankrijk van zuidwest naar noordoost. Dag 15 van Saint Révérien naar Mailly-le-Château, 75 km. Tot en met vandaag 1.058 km

Het heeft geregend afgelopen nacht. Ook denk ik wat onweer gehoord te hebben. Mijn fiets is gepakt. Even vóór 8:00 uur komt de beheerder van de pelgrimsgîte aanrijden met zijn zwarte auto. Hij woont 200 meter van de gîte. Het gaat inmiddels weer hard regenen. Ik denk ‘Ik maak nog een kop oploskoffie′. Op mijn vraag of hij ook koffie wilt, antwoordt hij: ‘Nee’. Als ik mijn eigen koffie gemaakt heb, pakt hij deze van tafel en drinkt ‘m op zijn gemak leeg. We hadden elkaar waarschijnlijk niet goed begrepen. Ik laat het maar zo. Wat moet je anders.

Een paar km verder schuil ik voor het eerst en wel in de werkplaats van een Renaultgarage. Minder dan een half uur later – het regent weer flink- kom ik langs een barretje waar je koffie en croissants kunt kopen. Hier ga ik opnieuw naar binnen. Er staat een forse tandem met fietstassen voor het pand. Een Belgisch stel zit hier al aan de koffie. De mevrouw zit wat dwars op haar stoel. Ze heeft last van zadelpijn. Ik hoor van hen dat zo gemiddeld 130 km (!) per dag fietsen. Ze hebben haast om op een bepaalde dag een vliegtuig in Santiago te halen. In Corbigny schuil ik weer voor een bui. Ik zit daar al weer aan de koffie. Een oom uit Limburg en zijn neef aan Amsterdam komen even na mij ook de zaak binnen. Ze zijn ook onderweg naar Santiago.

2011-05-12 001 (800x600)
Vézelay op de heuvel

2011-05-12 003 (800x600)
Wijnwinkel aan de grote weg

Als ik in Vézelay aankom is het al weer even droog. Het is warempel weer zonnig. Mijn lunch eet ik samen met een Duits stel dat in de buurt van Frankfurt aan de Main woont. Ze fietsen aan de hand van een autokaart. Ideaal vinden ze het niet. Ze zijn onderweg naar Santiago.

2011-05-12 005 (800x600)
Kathedraal van Maria Magdalena in Vézelay

In Vézelay kwamen pelgrims op weg naar Santiago uit vele streken aan om samen verder te trekken over de Via Lemovensis, één van de vier hoofdroutes door Frankrijk.

Later fiets ik langs het Canal du Niverais. Het is hier aardig vlak fietsen. In Mailly-le-Château kom ik uit bij hotel-restaurant The Castle. De Duitsers die ik vanmiddag ontmoette hadden hier afgelopen avond en nacht gegeten en geslapen en waren erg tevreden. Ik ben benieuwd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willem's Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: