Home » 2011 La France » [16] Leeuweriken

[16] Leeuweriken

Archief

Kalender van berichten

mei 2011
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

S

Vrijdag 13 mei 2011

La France 2011, fietsen dwars door Frankrijk van zuidwest naar noordoost. Dag 15 van Mailley-le-Château via Vézelay naar Ervy-le-Châtel, 79 km. Tot en met vandaag 1.137 km.

 Door mijn Vlaamse vrienden wordt nog even een foto van mij met mijn fiets gemaakt bij het uitrijden van de tuin van het hotel. Al snel zit ik weer op het fietspad langs het kanaal.

In Cravant ga ik even de route af om een bakkie te doen. Het dorpje ziet er leuk uit. Naast het café is er ook nog een kruideniertje, een bakker, een slager en een fietsenwinkel (reparaties en 2e hands fietsen). De VVV is gesloten (fermé). Ik ga weer terug naar het kanaal. Hier hoor je volop vogels.

Het voetbalstadion van Auxerre is te zien vanaf het fietspad langs het Canal du Niverais. Met het kanaal mee kom ik bijna hartje stad met uitzicht op de kathedraal Sint Etienne.

Het duurt niet lang dan zit ik in de Chablisstreek. Hier zie je de druiven groeien en in de dorpen zijn winkeltjes waar je flessen wijn kan kopen voor meer geld dan in Nederland, maar dan heb je het wel zelf meegebracht. Het gaat aan mij voorbij.

In Ervyle-Châtel is het hotel dat in het boekje staat inmiddels geen hotel meer. De eigenaar weet wel goed uit te duiden, waar de chambre d’hôte van mevrouw Dickie is. Dickie is niet thuis, maar een mevrouw schuin tegenover in de straat, zegt dat ze mij al vast naar de chambre (kamer) mag brengen. De tuin heeft een wijds uitzicht. De zus van mevrouw Dickie komt even later naar me toe. Ze zorgt alvast voor handdoeken, opdat ik kan douchen. Later belt mevrouw Dickie dat ze over een uur thuis zal zijn. Ik ga alvast eten in het stadje. Veel panden zijn gesloten en staan leeg. Ik ga eten bij Bar-restaurant Franco-Belge, dat vroeger ook een hotel was. Het woord hotel staat nog op de gevel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: