Home » 2011 Grote Rivierenpad » [R 5] Kinderdijk

[R 5] Kinderdijk

Archief

Kalender van berichten

september 2011
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

S

Vrijdag 30 september 2011

Grote Rivierenpad, LAW 6, van Hoek van Holland naar Kleef. Etappe 5, wandelen met
Joke van Alblasserdam naar De Loet (Lekkerkerk), 17 km. Tot en met vandaag 101 km.

We zetten de auto bij het eindpunt en gaan met bus, metro, bus en bus (drie keer overstappen) naar het beginpunt. De laatste bus zet ons weer op de Dam tegenover de dameshoedenwinkel af. Bij de HEMA in de zijwinkelstraat nemen we een kop koffie met een appelgebakje en volgen daarna weer de route met de wit-rode aanduidingen. Bij de haven van de waterbus is het een rommeltje. De straten daar worden grondig opgeknapt, lijkt het. Wij hoeven hier niet overgezet te worden maar moeten er wel even langs. Het verhoogde fietspad langs de Oost Kinderdijk is pas opnieuw pikzwart geasfalteerd. Hij doet een beetje plakkerig aan. Dat komt volgens mij vooral door het warme weer en minder omdat het asfalt hier nog erg vers is.

Al snel zie we de molens van Kinderdijk. Er zijn twee rijen van acht molens. De ene rij is van de voormalige Polder Nederwaard en de ander van de vroegere Polder Overwaard. Allebei komen ze uit in de Lek ter hoogte van wat vroeger Elshout heette. Hoe dichter we bij het parkeerterrein vlak bij de rivier komen, hoe meer buitenlandse en ook Nederlandse toeristen we tegenkomen.

Met een pont steken we de Lek over naar Krimpen aan de Lek. In de museumhaven is het niet druk. Er liggen maar een paar boten. Wellicht zijn de andere boten aan het varen. Het is er immers wel weer voor. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze ergens worden ingezet bij een evenement van (historische) boteAls we in een woonbuurtje lopen zien we een oud vliegtuigje in de voortuin van een bewoner staan. Op mijn vraag of dit een minibommenwerper is, antwoordt de bewoner van dat huis dat het vliegtuigje gebruikt werd bij een musical van Joop van den Ende. Er waren er destijds drie van. Via de dochter van zijn partner kwam er een in zijn tuin te staan. Eigenlijk wil hij hem wel kwijt. Maar wie wil zoiets overnemen. Joke adviseert hem het ding op Marktplaats te zetten. Dat had hij zelf ook al verzonnen. Hij probeerde het al een paar keer, maar niemand kwam erop af. Om hem maar naar de afvalstraat te brengen, vindt hij te makkelijk. Of wij iemand weten.

Krimpenerhout is een aangelegd natuurgebied tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel. We komen er een mevrouw tegen op een scootmobil en een hondje. Ze heeft een bijna ongelofelijk verhaal over een hazenmoeder en haar nest jongen. De jongen werden niet opgegeten door haar ‘jachthondje’ omdat de moederhaas erg slim optrad toen het huisdier de sloot was overgezwommen. De haas lokte het mormel weg naar een veld verderop.

Na een kop thee bij Eetcafé Breeka komen we even verderop in het natuurgebied De Loet. Bij de bushalte en de carpoolplek staat onze auto al te wachten om ons naar huis te brengen.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: