Home » 2011 Grote Rivierenpad » [R 3] Rhoonse Grienden

[R 3] Rhoonse Grienden

Archief

Kalender van berichten

september 2011
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Maandag 12 september 2011

Grote Rivierenpad, LAW 6, van Hoek van Holland naar Kleef. Etappe 3, wandelen met
Joke van Spijkenisse naar Barendrecht, 18 km

Spijkenisse, Hoogvliet, de oevers van de Oude Maas, grienden, langs een golfterrein en dan langs akkers naar de bushalte aan de rand van Barendrecht.

Het oude centrum van Spijkenisse is vanmorgen een stuk rustiger dan afgelopen vrijdagmiddag. Zwerfvuil waait door de straten. De zuidwesterwind is vandaag onstuimig. Wij wandelen vooral van west naar oost en daarom hebben we de wind meesttijds in de rug. Bij de Spijkenisserbrug, de verbinding tussen Spijkenisse en Hoogvliet, staat een file. Vooraan op de busbaan staan een ambulance en een lijnbus. De bus is leeg op de chauffeur na. Het duurt niet lang voordat de hefbrug weer naar beneden gaat. Daarna duurt het echter nog zo’n vijf minuten eer de slagbomen weer opengaan. Raar.

Aan de Hoogvlietse kant van Oude Maas wandelen we eerst door een getijdengebied. Een stuk gaan we over een vlonderpad. Deze is deels gemaakt van plastic. Gerecyclede shampooflessen? Later lopen we over een fietspad met uitzicht op de hoogbouwflats van Hoogvliet. Hier ergens moeten de metrotreinen onder onze voeten doorrijden. Soms hebben we zicht op de boten die de Oude Maas bevaren en dan weer kijken we naar bomen en struiken in het moerasachtige water langs de rivier. Bij Rhoon hebben we een plaspauze bij een café-restaurant vlak bij de jachthaven.

De Rhoonse grienden zijn de moeite waard om door te wandelen. Er zijn mooie paden en er zijn aardig wat genummerde witte ophaalbruggen aangelegd. Op een bepaald moment gaan we over een brug die we eerder ook al passeerden, waarschijnlijk van de andere kant. We zijn een beetje verdwaald. Min of meer op de gok lopen we een stuk terug en nemen een pad waar we nog niet gelopen hadden. Even later zijn we op de Zegenpolderse Dijk en
daarmee weer goed op de route. Voor de zekerheid vragen we het nog even aan twee voorbijgangers van hier. Een stuk verder maken we via een smal pad een boog om een golfterrein en een recreatiegebiedje voor de stedelingen aan het water met veel banken.

Bij een richtingswijzer waarop veel mogelijke bestemmingen zijn vermeld, gaan we over het Eramuspad landinwaarts. Tweeëneenhalve kilometer verder zijn we in de Rhoonse Vinexlocatie Portland en pakken daar de bus. Portland ligt in de gemeente Albrandswaard strak tegen de nieuwbouw van Spijkenisse aan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: