Home » 2011 Grote Rivierenpad » [R 6] Kadijk

[R 6] Kadijk

Archief

Kalender van berichten

oktober 2011
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

S

Woensdag 5 oktober 2011

Grote Rivierenpad, LAW 6, van Hoek van Holland naar Kleef. Etappe 6, wandelen van De Loet (Lekkerkerk) naar Schoonhoven. 

In café De Loet staan de stoelen nog op de tafels, hoewel het niet meer zo vroeg is als ik mijn wandeling start vanaf de bushalte met dezelfde naam als die van het café. De wit-roodbewegwijzering is niet overal even goed in het Loetbos, maar als je naar het oosten loopt ga je de goede kant op. Dames met honden en hondjes zie ik vandaag veel in dit bos.

De eerste bladeren zijn de afgelopen dagen al van de bomen gevallen. De komende dagen zullen er nog veel meer van naar beneden komen. Na vandaag zal het echt herfst zijn. Vandaag is het niet meer zonnig zoals de afgelopen dagen. Zo nu en dan miezert het zelfs, maar al met al is het nog heel behoorlijk nazomerweer.


Zuidbroek is een bijna rechte vrij smalle weg. Het is er gelukkig niet druk. Als er een auto mijn gaat passeren stap ik even in de berm. Dat is wel zo veilig en makkelijk voor de chauffeurs van personenauto’s, vrachtwagen en boerenkarren. Bij een grote boerderij ga ik over het erf langs de stallen om vandaar door het weiland te lopen naar de Kadijk. Deze tiendweg begint daar min of meer in het niets; van de andere kant bezien is het een doodlopende weg.
In Bergambacht wordt het toch eindelijk eens tijd voor een bakkie koffie. Er is weinig horeca in dit strengchristelijke dorp, maar iets van de route af op de Hoofdstraat ligt eetcafé Het Centrum. Op de leestafel ligt naast andere kranten ook het FD.

Bij Ammerstol zitten we weer bij de Lek. De route volgens het boekje loopt een stuk aan de Lekzijde aan de onderkant van de dijk. Omdat ze hier volop bezig zijn aan dijkversterkingen wandel ik rechtdoor over de hoge dijk. Als ik vlak bij Schoonhoven ben, valt de fraaie watertoren op. Meestal zijn watertorens lelijke dingen. In het centrum van de zilverstad ga ik met de bus naar Gouda, om daar weer op de trein naar de Bollenstreek te gaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: