Gezien

Home » 2011 Diversen » Dagje Amsterdam

Dagje Amsterdam

Archief

Kalender van berichten

november 2011
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

  • 67.714 hits

Woensdag 9 november 2011

Vandaag doen we een dagje Amsterdam.

Amsterdam, Centraal station

Amsterdam, Centraal station

De hoofdingang van station Amsterdam Centraal is sinds twee weken weer open. Meer dan zeven jaar was deze toegang niet te gebruiken in verband met werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn.

Aan de oostkant van het station, Stationsplein 7, is een informatiecentrum over de bouw van deze nieuwe Amsterdamse metrolijn. In maquettes is te zien hoe de lijn door de Amsterdamse binnenstad gaat lopen. Er is informatie over de boortechnieken en de uitdagingen die moesten en moeten worden overwonnen. Leuk om eens te gaan kijken.

Amsterdam, Bijenkorf met Pieten

Amsterdam, Bijenkorf met Pieten

Aan het Beursplein staan nog de tentjes van de Occupy Amsterdam- beweging. De meeste tentjes staan op pallets. Dat scheelt veel tegen de kou, lijkt me. Over enige weken valt de winter in. Zullen vele actievoerders dan vertrekken of wachten ze op het sein van de gemeente om de zaak af te breken?

De Bijenkorf is al in de Sinterklaassfeer. Zwart pieten hangen aan touwen in de hoge vide van het warenhuis. Na ons kortstondig bezoek aan dit chique warenhuis gaan we met de tram in de richting IJburg. We stappen uit ter hoogte van de Czaar Peterstraat. In dit stukje van Amsterdam kwamen we niet vaak. Er zijn hier veel panden opgeknapt. Als je een winkel in de binnenstad wil begingen is er hier nog wel een te huren.

Amsterdam, Scheepvaartmuseum

Amsterdam, Scheepvaartmuseum

 

Via de Oostenburgerstraat, de Wittenburgergracht en de Kattenburggracht komen we uit bij het pas opnieuw geopende Scheepvaartmuseum. Een stukje verder is de Nemo te zien bovenop de ingang van de IJtunnel. Van hieruit is het niet ver meer naar het Centraal Station.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: