Home » 2011 Wandelen » Bomen in de duinen

Bomen in de duinen

Archief

Kalender van berichten

november 2011
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Vrijdag 25 november 2011.

AWD, boom tussen afstervende varens

Amsterdamse waterleidingduinen, boom tussen afstervende varens

Een boom tekenen. Dat moest jij wellicht ook weleens bij een test. Psychologen kunnen aan de hand van je tekening van die boom je karaktertrekken, je gemoedstoestand of je intelligentie aflezen of ze doen alsof ze dit kunnen. De één tekent een boom met veel blad, de ander met alleen takken en hier en daar een blad. Ook gaat de één voor een dunne boom en de andere voor één met een forse stam. Je kunt voor symmetrie kiezen of toch maar niet. Veel mensen zetten hun boom in het midden van het vel papier, maar hij kan ook wat meer naar links of naar rechts of helemaal voorop of een stuk naar achteren op je tekenblad. Je kunt na een paar streken tevreden zijn. De andere heeft er wellicht een uur
of langer voor nodig.

Amsterdamse Waterleidingsduinen, berk

AWD bij De Zilk, berk

Ik moet eraan denken als ik verschillende soorten karakteristieke bomen tegenkom in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vandaag is het een thuiswedstrijd voor mij. Na een kopje koffie bij café De Ruigenhoek halverwege tussen Noordwijkerhout en De Zilk wandel ik de wind en een miezerig regenbuitje in. Het is weer eens wat anders dan dagen mist en weken geen regen.

Ik kan het niet laten om de witrode markering van het Hollands Kustpad een stuk te volgen. Ter hoogte van het Panneland kies ik ervoor om weer terug te wandelen. Hierbij volg ik min of meer de oostelijke kant van het duingebied, langs het Engelse bos, over de Berg van Doris en het Paardenkerkhof naar de uitgang Ruigenhoek.

Rondje wandelen in de AWD 14 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: