Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » [J 07] Te voet naar Neeltje Jans

[J 07] Te voet naar Neeltje Jans

Archief

Kalender van berichten

maart 2012
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 77.690 hits

 

Donderdag 15 maart 2012. Jacobswegen in Nederland. Traject van Haarlem naar Brugge. Vandaag de zevende etappe van Renesse naar Neeltje Jans, 15 km. Tot en met vandaag 161 km.

Waar is de bushalte bij Neeltje Jans? We staan bij de ingang van het themapark maar er is niemand te bekennen. Deltapark Neeltje Jans is nog niet open om 9.50 uur. We rijden nog wat rond maar vinden niet 1,2,3 de halte. Inmiddels is het al over tienen. Het Deltapark is nu open en we weten nu waar de bus stopt. Via een smal zandpaadje, waarlangs veel dode konijnen liggen komen we bij de abri. Bus 133 brengt ons naar het startpunt bij Renesse.

Renesse Santiago

Renesse, 2.500 km van Santiago de Compostela

We beginnen hartje dorp bij de Jacobskerk. Hier staat een bord met een verwijzing naar Santiago. Renesse is een gezellig dorp, helemaal ingesteld op toeristen en jonge feestgangers. Naast de bekende winkels die je overal ziet zijn er veel terrassen en zuiptenten. In het natuurgebied Vroongronden komen slechts enkele fietsers tegen. Het lijkt wat op de heidegebieden rond Hilversum, maar dan zonder heide. Er zijn ook veel vennetjes met zwart water.

Burgh

Burgh, uitstalling van oude reut

In Haamstede gaan we aan de koffie met kersenvlaai. We zitten hier buiten op het terras heerlijk in de zon. Vandaag is het de mooiste dag van het jaar tot nu toe. Een maand geleden hadden we het nog over de Elfstedentocht. Ook Burgh is een leuk dorp. We kopen een ijsje bij een bakkerswinkel met veel ouwe reut op het erf. Het lijkt wel een uitdragerij.

Pijlerdam

Pijlerdam over de Oosterschelde

De overbrugging van de Oosterschelde is aangelegd in drie stukken met genummerde pijlers, die de zware deuren kunnen laten zakken. Tussen de pijlerdammen in liggen twee eilanden, de Roggenplaat en het een stuk groter eiland, waarop themapark Neeltje Jans ligt. Wij steken vandaag twee van de drie geulen over, te weten stroomgeul Hammen en stroomgeul Schaar.

Neeltje Jans

Neeltje Jans

 

Bij Neeltje Jans is het zomerswarm in de auto. We beginnen met de portieren een tijdje open te laten staan voor we instappen met onze jassen op de achterbank. Je zou niet zeggen dat ik vanmorgen de voorruit van de auto moest krabben om hem ijsvrij te krijgen. De auto brengt ons in Middelburg, waar we voor twee nachten een hotelkamer hebben geboekt. Tot deze achter de daken van de winkelgebouwen verdwijnt, genieten we hier op een terras aan de Markt op de eerste zomerse dag van 2012, van de namiddagzon. Vanaf deze plek hebben we uitzicht op het historische stadhuis van de provinciehoofdstad.

Voor meer foto′s ga naar http://dickwalraven.50plusser.nl

 

 


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Wat een mooie tocht “te voet naar Neeltje Jans”.
    Interessant de foto met een verwijzing naar Santiago.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: