Home » 2012 Fietsen in NL » Rondje om de Domstad

Rondje om de Domstad

Archief

Kalender van berichten

april 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Weblogstatistieken

  • 77.691 hits

Maandag 2 april 2012

Hij is niet meer bewegwijzerd maar op internet is nog een GPS-track aanwezig. Bert, de nieuwe prepensioener, en ik  fietsen vandaag een Rondje om de Domstad met de klok mee.

pontje Breukelen

Rijkspont bij Breukelen

In Breukelen zetten we de auto ergens in een woonstraat. Bij het station zijn werkzaamheden bij het P+R- terrein en op de twee grotere parkeerterreinen in het centrum moet je parkeergeld betalen. Vanaf Breukelen gaan we een stukje langs het Amsterdam-Rijnkanaal om met het rijkspontje over te steken. Er gaan net een paar grote boten langs.  Ik vraag de veerman wanneer hij gaat varen. Hij zegt ‘Om elf uur.’ Hoewel het geen 1 april meer is, is dit een grapje. Een paar minuten later start hij zijn vaartuig.

Breukelen, huis aan de Vecht

Breukelen, huis aan de Vecht

We komen langs Nieuwersluis. Dat was vroeger een soort gevangenis voor militairen. Daarom heet het restaurant vlakbij ‘Het stoute soldaatje’.  Met een lus fietsen we langs de Vecht aan de andere kant van Breukelen. Hier zie je veel prachtige huizen dikwijls met een prieel in de tuin.

Berken

Berken

De Loosdrechtse Plassen zijn nu dichtbij. We gaan door het gebied van de Tienhovense Plassen. Bij het stationnetje van Hollandse Rading, drinken we koffie in een eethuisje ingeklemd tussen de spoorlijn en een schaatsenwinkel. Een ballerige jongeman heeft een muziekinstrument bij zich. Terwijl hij binnenkomt klaagt hij – zonder ons aan te kijken – over onze fietsen die naar zijn zin te dicht bij de deur van het koffiehuis staan.  Wij voelen ons niet aangesproken.  Hij neemt, om vijf voor elf, een patat zonder. Van de fritessaus zou hij vieze vingers krijgen, zegt hij.

Verder gaan onze tocht door Maartensdijk, Groenekan, De Bilt, Vechten en langs de jeugdherberg van Bunnik. Hier eten we onze boterhammen op op een bankje in de zon. We komen langs aardig wat forten, bijvoorbeeld die van Rhijnauwen en Vechten.

Enige niet weggehaald bordje LF-route

Dit bordje is niet weggehaald

In Nieuwegein is het even geen platteland meer maar stad. Een nieuw stadhuis wordt gebouwd.  Voorbij IJsselstein richting Achthoven is weer een mooi gebied. Hier maakten Joke en ik een paar jaar geleden een wandeling samen met Margo en Leo. Een vogelaar kijkt op de Hollandse Kade naar grutto’s. We mogen even in zijn telelens kijken. Via Harmelen en Portegen komen we terug in Breukelen, onze startplaats.

Rond de Domstad, 91 km. Een kleine zes jaar geleden fietsen Piet, Bert en ik deze route tegen de klok in. We hadden vandaag niet het mooie weer van de afgelopen twee weken, maar het viel echt niet tegen. Het bleef droog en een deel van de dag was het zonnig. Er waren vandaag best wel wat mensen hier aan de wandel, maar veel collega-fietsers zagen we niet.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: