Home » 2012 Diversen » Tienhoven

Tienhoven

Archief

Kalender van berichten

april 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Vrijdag 13 april 2012

Hollandsche Rading is een stationnetje in de buurt van Hilversum.  Dit is het startpunt van de wandeling van vandaag. Van hier wandelen Leo en ik in een bijna rechte lijn richting Breukelen. Het eerste stuk is een weg aan de rand van een bosrijk gebied. Het heet hier de Graaf Floris V-weg. Voorbij het gehucht Egelshoek heeft deze weg een andere naam. We lopen nu langs het Tienhovensche Kanaal. Dit kanaal was bedoeld om de Vecht met de Eem te verbinden en werd inundatiekanaal voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

We komen langs een boerenwoning met blaffende hond en een aparte tuin.  Op een bord staat in eenvoudige letters geschreven: ‘Uitrusten mag hier. Hek kan open. Graag weer sluiten. Soms staat er thee, koffie, water’. Op een tafel zien we een thermoskan staan. We doen het hek open er nemen plaats op een picknickbank. Het tafelzeil is zodanig groot dat de koffiekorrels, poedermelk,  suiker en Mariebiscuitjes in hergebruikte jampotjes altijd droog staan. Ook staat er nog een trommeltje om een vrijwillige bijdrage te kunnen doteren. Altijd leuk dit soort initiatieven als je onderweg bent.

Bij de Tienhovense Plassen staat de ‘Trouwe Wachter’, een mooie windmolen. Een stuk verder komen we bij Paviljoen De Strook, vlak bij de Vijfde Plas. We gaan hier naar binnen om te schuilen voor een plotseling opkomende regenbui.

Een half uur later is de bui voorbij en gaan we verder, nu weer langs het Tienhovense Kanaal. Leo wijst mij op een lekkende hemelwaterafvoer bij een huis tegenover jachthaven Manten. De eigenaar loopt toevallig net rond zijn huis. Hij zegt: ‘Jullie zijn toch niet mijn huis aan het afkraken?’ We maken een praatje met hem.

Een specht beukt op een boomstam om zijn territorium aan te geven.  Via een kilometerlang smal pad voorzien van bomen tussen twee sloten aan de rand van landgoed Gunterstein komen we op de dijk van de Vecht. Vandaar is het niet ver meer naar het centrum van Breukelen. Het is markt vandaag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: