Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » [J-11] Morgen scheren

[J-11] Morgen scheren

Archief

Kalender van berichten

juni 2012
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Woensdag 6 juni 2012.

windwijzer

Windwijzer tevens richtingwijzer tussen Breskens en Groede

Jacobswegen in Nederland. Traject van Haarlem naar Brugge. Vandaag de 10e etappe en wel van Vlissingen naar Sluis, 23 km. Tot en met vandaag 210 km.

Eetcafé

Eetcafé 't Overleg in Groede

Groede is een verrassend plaatsje in het westen van Zeeuws Vlaanderen. In het centrum zijn er wat pandjes waar oude ambachten worden gebezigd. Zo is er een oude smederij in gebruik.  Op het kerkplein staat een beeld van de bekende middeleeuwse schrijver Jacob Cats. Deze heeft zich onder meer bezig gehouden met inpoldering/ bedijken van natte gebieden in Zeeuw Vlaanderen.  Helaas werden in de 80-jarige oorlog grote delen van dat gewonnen land, om strategische redenen, weer onder water gezet. Er komen hier in Groede met goed weer veel bezoekers. Dat is te zien aan de vele horeca in dit toch betrekkelijk kleine dorpje.

In het gehucht De Marolleput is een leuke theetuin annex B&B. Er zijn, behalve ik, op dit moment geen klanten. Toch gelooft de eigenares er nog wel in voor vandaag. Ze heeft op Buienradar gekeken en er komt vanmiddag geen regen in dit deel van Nederland. Zachte kussentjes worden op alle stoelen gelegd.  Bij mijn thee bestel ik een rabarbergebakje. Dat is weer eens wat anders dan altijd maar weer appelgebak.

Onderweg zie je veel kreken. Dat zijn als het ware natte littekens in het landschap die herinneren aan de vele overstromingen die in vroeger tijden hier plaatsvonden.

Schapen

Schapen op de oude zeedijk

Op  de oude zeedijk tussen Oostburg en Sluis kom ik een herderin met schapen en een hond tegen. Ze vertelt me dat de schapen vandaag een lange wandeling maken, omdat ze morgen geschoren worden en dat moet in een schuur. Ze lopen normale maar zo’n twee kilometer per dag, maar vandaag ongeveer zeven.  Als de herderin met mij praat gaat de hond gewoon door met ze werk, dan eens aan de achterkant van de groep, dan weer aan de wegkant of de voorkant. Een leuk gezicht.

Kanaal

Voetgangersbrug over Uitwateringskanaal

Ongeveer een kilometer wandel ik op het halfverharde pad langs het Uitwateringskanaal. Via een voetgangersbrug kom ik aan de andere kant. Deze brug ziet er niet al te solide uit. Daarom staat hier aangegeven dat ik voor eigen risico dit avontuur aanga.

In Sluis komen nog meer Belgen dan Nederlanders boodschappen doen of een hapje eten. Het Belfort aan de Groote Markt steekt boven de huizen en winkels uit.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: