Home » 2011 Grote Rivierenpad » [R- a2] Het Bergse Bos

[R- a2] Het Bergse Bos

Archief

Kalender van berichten

juni 2012
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Vrijdag 15 juni 2012.

Het Hoge- en Lage Bergse Bos. Een flink natuurgebied ten noorden van Rotterdam. Er is een skiheuvel met een kabelbaan en een enorm golfcomplex. De skiheuvel is gebouwd op een plaats waar jarenlang sloop- en bouwafval en dergelijke is gestort.

Kunstwerk De Spoortunnel

Kunstwerk De Spoortunnel

Verschillende kunstwerken staan hier opgesteld om van het Hoge Bergse Bos een soort kunstberg te maken, wat het al was zonder de kunstwerken.

BN-ers

BN-ers

Op een lager deel van het natuurgebied, of park zo je wilt, rijden Wilfried de Jong en Frénk van der Linden rustig wat rondjes op racefietsen.  Ze worden gevolgd en later weer voorafgegaan door een auto met een cameraman daar bovenuit stekend. Binnenkort zullen ze wel samen op tv te zien zijn. Wij, Leo en ik, zijn wandelend onderweg naar Rotterdam.

Bootje in de Rotte

Bootje in de Rotte

In  het restaurant van de golfclub, De Rottebergen, brand licht maar het ziet er erg rustig uit als we er langs lopen. Toch maar even aan de deur voelen. Ze zijn open en wij zijn van harte welkom voor een bakkie koffie. Er staan op tafels taartdozen en allerhande hebbedingetjes uitgestald. Als we er tien minuten zitten stroomt het gebouw vol met gasten. Er wordt Nederlands maar nog meer Engels gesproken. Ze zijn hier waarschijnlijk op uitnodiging van een Rotterdamse onderneming.

Verlaat

Verlaat, schutsluis

Vanaf de Boterdorpse Verlaat lopen we op een smalle strook grond tussen aan de ene kant de Bergsche Voorplas en aan de andere kant het riviertje de Rotte. Voorbij de jachthaven en de Berg- en Broekseverlaat komen we door een stukje rafelrand van de stad. Hier zie je in de onregelmatige groenstroken ‘slordige’ bouwsels en veel loslopende hanen. Via een omweg door Crooswijk komen we in hartje Rotterdam centrum. Van hier gaan we met trein en bus terug naar ons beginpunt in Zevenhuizen.

In dit dorp staat onze auto. Vanmorgen hadden we gelijk de regencapes nodig. Het bleef een paar uur, niet al te hard, regenen toen we langs de Hennepsloot en de Rottemeren wandelden. Daarna werd het droog en konden de capes weer in de rugtassen.

Wandelen Zevenhuizen-Rotterdam als onderdeel van het Grote Rivierenpad variant Rottemeren, 22 km. Op 15 december 2011 wandelde ik van De Loet naar Zevenhuizen.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Weer een geweldige wandeltocht met leuke foto’s;
    Ga zeker kijken wanneer Wilfried de Jong zijn
    TV-programma heeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: