Home » 2012 Fietsen NL Parijs NL » [P 02] Rijkevorsel

[P 02] Rijkevorsel

Archief

Kalender van berichten

juni 2012
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Zondag 24 juni 2012.

Fietsen Holland-Parijs-Holland, etappe 2, van Ulvenhout naar Nijlen, 66 km, tot en met vandaag 168 km.

Afgelopen nacht bleef het droog. Rond 6.00 uur in de morgen begint de regen zachtjes te tikken op het tentzijl. Daarom hebben we geen haast op deze zondagmorgen. Om 8.00 uur regent het maar een piezeltje. We kleden ons aan, ruimen de spullen in en breken de tent af. We hebben de regenkleding vandaag wel nodig.

Pontje

Pontje over de Mark op de grens van Nederland en België

Na een uur drinken we uitgebreid koffie in het eerste dorp over de grens, in Meer om precies te zijn. Het fietscafé gaat zondags altijd om half tien open zegt de cafébaas. In het volgende dorp, Rijkevorsel, regent het nog steeds. We bezoeken de plaatselijke friteszaak. De natte spullen hangen over een paar stoelen. Hier komen we in gesprek met een Amsterdammer die al jaren in België woont. Hij werkte ooit aan de Lisserdijk. Dus hij kent ook onze Bollenstreek. Een tijdje is het druk in de snackbar maar een half uur later is het weer rustig. We maken een babbeltje met de baas en de bazin van friteszaak De Toren. Er komen hier regelmatig mensen onderweg naar Compostela.

We hadden het plan om de route via Antwerpen te doen. Als we door een politieagent op een plek waar een vrachtwagen van de weg is geraakt een andere weg worden ingestuurd, kijk ik nog even naar mijn routebestanden op mijn Garmin. Het alternatief via Antwerpen staat er niet bij. In onderling overleg nemen we het besluit om daarom de hoofdroute via Lier en Mechelen te gaan volgen. Misschien is deze route wel mooier en in elk geval rustiger dan door het drukke Antwerpen met op sommige stukken gladde kasseien.

JH

Voormalige jeugdherberg in Nijlen

 

Biljarten

Nijlen, biljarten in voormalige jeugdherberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we in Pulderbos zijn – een dorp – regent het nog steeds, al is het nu wat minder. Hier gaat Bert aan de koffie en ik aan de middagthee. Bert krijgt zijn koffie met een filtertje boven op de tas (kopje). Aan de hand van het boekje maken we het plan om in Nijlen bij de jeugdherberg te overnachten. Het regent immers nog steeds. Eenmaal in Nijlen vinden we al snel de straat waar de jeugdherberg moet zijn. Het blijkt inmiddels geen JH meer te zijn. Een jonge vrouw woont hier met haar twee kinderen. Haar ouders kochten het pand en willen het gaan verbouwen voor vakantiewoning voor gezinnen. Na overleg met haar ouders kunnen we toch in de voormalige jeugdherberg blijven overnachten.
Er komen zo nu en dan meer mensen langs die denken dat de jeugdherberg nog steeds bestaat. Meest zijn dit Nederlanders. Wij krijgen kamer 1, één van de familiekamers met een eigen douche.

Als we in het dorp gaan eten krijgen we in het centrum van het dorp nog een bui over ons heen. We schuilen bij de Blokker voordat we een restaurant ingaan om te eten. Het eerste restaurant is helemaal vol. Ze hebben geen plek. We komen daarna terecht bij Restaurant Criterium, over het spoor 50 meter verder.

,


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: